Connect with us

Politika

KAJOŠAJ: Nema razloga za vanredne izbore u Tuzima

Published

on

Imajući u vidu stanje u Opštini Tuzi, ali i to kakvo je raspoloženje građana, ne mislim da postoji ikakav razlog da se pomjere lokalni izbori za 2022. godinu, umjesto za 2023. godinu kada redovno treba da budu održani. To je naveo u izjavi za Dan predsjednik Skupštine opštine Tuzi, Fadilj Kajošaj. On ističe da ipak o svemu odlučuje većina.

“Ako to bude volja svih i ukoliko svi budu saglasni, onda je i to moguće. To jest, u tom slučaju, mi bismo se složili i tu zaista nema ništa strašno. Ali zaista, za to ne postoji nikakav razlog, jer smo više nego zadovoljni trenutnom situacijom i radom opštinskih organa”, istakao je Kajošaj.

Po predlogu Zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je sačinio čelnik parlamenta Aleksa Bečić, lokalni izbori trebalo bi da na proljeće iduće godine budu održani u 17 opština istog dana, uz mogućnost da u Tuzima, gdje mandat lokalnoj skupštini ističe 2023. godine, dođe do skraćenja mandata i prijevremenih izbora, pa da i oni budu održani u istom terminu.

Kako se ističe, prisutna je mogućnost da Skupština opštine Tuzi, u kojoj predstojeći redovni izbori za odbornike treba da budu održani početkom marta 2023. godine, donese odluku o skraćenju mandata odbornika, kako bi izbori za odbornike u toj skupštini opštine takođe bili održani u 2022.godini.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije