Connect with us

Politika

PKS: Sa kojim pravom Ministarstvo zdravlja proziva ikoga za katastrofalnu epidemiološku situaciju?

Published

on

Foto: PKS

Iz Patriotsko komitskog saveza Crne Gore reagovali su na saopštenje Ministarstva zdravlja da Demokratska partija socijalista u Nikšiću, gdje je organizovan spontani skup kako bi pokazali crnogorsko lice tog grada, svjesno krši mjere propisane za borbu protiv koronavirusa, te upitali s kojim pravom iz tog resora oni „prozivaju” ikoga za katastrofalnu epidemiološku situaciju u Nikšiću.

Kako su kazali iz ovog saveza, to je „Ministarstvo zdravlja koje u Domu zdravlja u Nikšiću nema ni longacefa kojim se liječe upale pluća, a koje građani kupuju u obližnjim apotekama po 4,3 eura za dvije ampule, od potrebnih bar 25, a kojih nema jer to Ministarstvo nije sprovelo procedure nabavke ljekova”.

„Ministarstvo zdravlja koje nije obezbijedilo vakcine? Ministarstvo zdravlja koje drži otvorene granice pa se kroz Nikšić više ne može ni prolaziti normalno od auta raznih tablica? Ministarstvo zdravlja koje nije u stanju da organizuje primarnu zdravstvenu zaštitu? Ministarstvo zdravlja koje danas ne vidi Dakinu kolonu kroz grad i seoska područja? Bečićeve pulene što stalno nešto nude građanima da izvlače iz onih kutija sa narandžinom slikom? Đecu koje ovi iz budućnosti izvode u grupama svaki dan na trgove i ulice?”, upitali su iz PKSCG.

Istakli su da Ministarku tog resora „bole crvene i zelene zastave toliko da zloupotrebljava poziciju na kojoj je, proglašavajući spontani crnogorski skup budućim žarištem epidemije, dok vjerovatno ove druge skupove sa srpskim zastavama čistilištem’”.

„E pa ministarko, kad ste puštili narod da se bori sam za biološki opstanak, baš nas briga više za vaše šuplje mjere! Niti nas je ko zvao, niti organizovao, no nam pamet popiste više sa vašim srbovanjem i narikanjem. A čuvamo se sami, koliko znamo i umijemo. Svi ćemo nekako preteći do 14. marta, da zaokružimo crnogorsku opciju, koja će vas kao vjetar sa Trebjese i Vojnika oduvati za zdravlje i spas naše mile Crne Gore”, poručili su iz PKSCG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije