Connect with us

Politika

ZAVRŠEN SASTANAK PARLAMENTARNE VEĆINE: Stanje neodrživo, moguće je postići dogovor

Published

on

Foto: rtcg

Preovladava želja svih predstavnika parlamentarene većine da se dođe do dogovora o budućnosti Vlade, kazao je lider SNP-a Vladimir Joković, nakon sastanka parlamentarne većine. Kaže i da je stav da je trenutno stanje neodrživo, ali da je moguće postići dogovor.

Joković je kazao da je sastanak parlametarne većine protekao u tolerantnoj i otvorenoj atmosferi sa željom da se svi problemu između većine i vlade prevaziđu.

“Nije bilo nikakvih tenzija, što je krajnje ohrabrujuće. Bilo je predloga i radikalnijih i onih koji su manje radikalni, ali imam osjećaj da preovladava potpuna želja svih da se dođe do dogovor”, rekao je Joković.

“Parlamentarma većina se nije sastajala i to je bila velika greška. Danas je pokazana jedna ozbiljnost da se dolazi do razgovora i do konsenzusa”, ocijenio je Miodrag Lekić iz Demosa.

Marko Milačić iz Prave Crne Gore kazao je da nijesu mogli doći večeras do rješenja i potpunog konsenzusa.

“Ono sto sam ja zastupao je dijalog. Ako nema dijaloga nema ni rješenja. Meni je žao sto u određenim segmentima nema dijaloga ili makar nemau određenoj mjeri”, kazao je Milačić koji smatra da je potrebno razgovarati i sa premijerom, te da je on večeras trebalo da bude na sastanku.

Andrija Mandić iz DF-a poručio je da je taj savez nezadovoljan radom Vlade.

“Očekivali smo da će ispuniti obećanja koja su data na izborima. Mi smo se trudili da pozovemo Krivokapića i Vladu da se obrati pažnja na one ljude koji su na svojim leđima ponijeli ovu pobjedu posebno na ljude SPC. Današnja naša ideja da se bira nova Vlada naišla je na veliku podršku među ostalim kolegama iz koalicije koja čini parlamentarnu većinu. Bilo je i onih koji to nijesu podržali, koji su bili za to da se pravi rekonstrukcija, niko nije bio za to da se održi postojeće stanje”, istakao je Mandić.

Mandić je još kazao da Vlada nije potpisala Temeljni ugovor sa SPC iako je bila dužna da to uradi.

“DF je danas predočio da mi tražimo izbor nove Vlade, mi se zalažemo za to da ova Vlada koja ima podršku samo 14 poslanika, da bi trebalo da odstupi i da parlamentarna većina bira novu Vladu sa većim kvalitetom. Ako ne možemo kao parlamentarna većina da nađemo zajednički jezik, onda da idemo na izbore pa da građani CG odluče o svemu”, naveo je Mandić.

Naredne sedmice očekuju se novi sastanak predstavnika većine.

Na sastanaku su bili predstavnici DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, lider SNP-a Vladimir Joković, Miloš Konatar iz GP URA, Boris Bogdanović (Demokrate), predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić, lider DEMOS-a Miodrag Lekić, Marko Milačić iz Prave CG, Srđan Pavićević (Civis), Danilo Jokić, kao i Dušan Slijepčević (Ujedinjena Crna Gora).

Inicijativu za sastanak su pokrenuli predsjednici SNP-a Vladimir Joković i Demosa Miodrag Lekić, a glavna tema je put i način izlaska iz nastale političke krize.

Premijer Zdravko Krivokapić nije pozvan na današnji sastanak.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije