Connect with us

Politika

POMOĆ SA SVIH STRANA: I Boško Obradović aktiviran za srpski svet u Nikšiću

Published

on

Predsjednik ultradesničarskog pokreta Dveri i jedan od lidera opozicije u Srbiji Boško Obradović doputovao je prije par dana u Crnu Goru da bi prosrpskoj opoziciji u Nikšiću pomogao da pobijedi Demokratsku partiju socijalista na lokalnim izborima u tom gradu, piše Pobjeda.

“Nakon što je prije par dana doputovao u Crnu Goru Obradović se prvo sreo sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske na Cetinju, razgovarao sa popom Gojkom Perovićem, potom je bio gost u Hramu Hrisovog Voskrsenja u Podgorici a juče je i prespavao u konaku Manastira Ostrog”, piše Pobjeda.

Prema saznanjima Pobjede, ključni zadatak Obradovića je da koordiniše između tri prosrpske liste u Nikšiću: koalicije ,,Za budućnost Nikšića“ koju čine Demokratski front i Socijalistička narodna partija, Narodnog pokreta biznismena Miodraga Dake Davidovića i liste ,,Za bolji Nikšić“ iza koje stoji premijerova savjetnica Gordana Radović.

Odnosi te tri liste su poremećeni nakon što je Davidović oštro napao predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča koji snažno logistički i finansijski pomaže koaliciju ,,Za budućnost Nikšića“. Napadu Davidovića na Vučića prethodila je kampanja tabloida pod kontrolom predsjednika Srbije na nikšićkog biznismena u kojoj je Davidović optuživan za teška krivična djela ali i za poslovnu saradnju sa vrhom DPS-a.

Koaliciji koju predvodi DF se nije dopalo ni osnivanje liste koju vodi premijerova savjetnica a koju će, kako smatraju, makar indirektno podržati i predsjednik Vlade.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, Obradović se juče sastao sa liderima koalicije ,,Za budućnost Nikšića“ ali i sa liderom Narodnog pokreta Dakom Davidovićem, za koga se pretpostavlja da je angažovao Obradovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije