Connect with us

Politika

POPOVIĆ: Izvinjavam se zbog incidenta, ali danas su na Cetinju kršena ljudska prava i slobode

Published

on

Popović (FOTO: aktuelno.me)

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović izvinio se danas javnosti zbog incidenta koji je izazvao danas na početku Premijerskog sata na Cetinju i naglasio da nije mogao vjerovati da se na grub način može kršiti Poslovnik Skupštine Crne Gore, a odnosilo se na kršenje Ustava.

“Ja se izvinjavam javnosti zbog čina koji sam uradio na početku današnje sjednice Skupštine. Nijesam mogao vjerovati se može tako kršiti Poslovnik Skupštine Crne Gore, ne dozvoliti se da proceduralno govorim taj minut, a odnosilo se na to da je danas višestruko prekršen Ustav, član 24 i poslovnik Skupštine, ograničenje ljudskih prava i sloboda”, kazao je Popović.

Prema njegovim riječima radi se o tome da je Cetinje, prijestonica Crne Gore-grad heroj, srce Crne Gore, danas pod opsadom, ograde, kordon policije.

“Htio sam da ukažem na to da to ne smijemo da dozvolimo, narodne poslanike treba da čuva policija i ograde od naroda. Da podsjetim da su nekad demonstracije trajale danonoćno, prije 80 godina, od 25. do 27. marta, 1941. godine, bile su na Cetinju, protiv tadašnjeg Trojnog pakta, osamdeset godina kasnije, protiv novog trojnog pakta i nove fašizacije društva. Ali, u svakom slučaju vjerujem da ćemo svi naravučenje izvući iz ovoga. Nikad se ovo više ne smije desiti na Cetinju, da se čitav grad blokira, da bi se poslanici zaštitili od svog naroda, koji ga je izabrao. Nikome ne prijeti nikakva prijetnja”, naglasio je Popović.

On je ustvrdio da je do sada sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem imao neprijatna iskustva.

“Ne znam, jer me već u trećoj ili četvrtoj riječi prekinuo. Prosto nema nikakvo objašnjenje, iako ja u ovih pola godine novog saziva imam veoma negativna iskustva sa njim. Nimalo demokratsko vođenje Skupštine i naročito dvojni aršini prema različitim poslanicima, koji dolaze iz pozicije i opozicije”, rekao je Popović.

Dodao je da vjeruje da će se sve to mirno završiti.

“Danas su pitanja premijeru, sjutra se nastavljaju pitanja članovima Vlade, ali to će biti u Podgorici. Ponavljam, nikad više, prijestonica Crne Gore, grad heroj, ne smije da doživi ovakvo opsadno stanj”, zaključio je Popović u izjavi za gradski radio.

Na početku današnjeg Premijerskog sata Popović je htio da ukaže na opsadno stanje na Cetinju, ali mu izjašnjenje nije dozvolio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zbog proceduralnog kršenja Poslovnika.

“Ovo je sramota, zastiđe”, istakao je Popović, da bi nakon toga bacio Poslovnik, zbog čega ga je Bečić udaljio sa sjednice.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije