Connect with us

Politika

POZIV KOLEGAMA: Svi koji dijele evropske vrijednosti da podrže Memorandum

Published

on

Potpisnici Memoranduma o saradnji između Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Saveza građana CIVIS i manjinskih stranaka – Bošnjačke stranke, Albanskog foruma (AA, DSA), FORCE i Albanske koalicije Jednoglasno (DP, DUA, DS) održali su jutros sastanak

Na sastanku su, kako je saošpteno, analizirane političke okolnosti od potpisivanja Memoranduma do danas.

“Zadovoljni smo podrškom koju je Memorandum dobio, kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj javnosti u prethodnom periodu. Naši prioriteti moraju da budu saradnja na pomirenju u Crnoj Gori, izgradnja istinski građanske države, poštovanje Ustava, rad na depolitizaciji institucija u cilju članstva Crne Gore u Evropskoj Uniji, snažan ekonomski razvoj, izgradnja socijalne države i države vladavine prava, zaštita i unapređenje prava manjina i njihova integracija u institucije, kao i uspostavljanje ekološke države. Zalagaćemo se za državu građana jednakih prava. Crna Gora mora da izađe iz kandži nacionalizma i krađa. Pokazaćemo da građanska Crna Gora ima na koga da se osloni. Ovo je put ka pomirenju i dijalogu, i glavnom cilju – ubrzanju reformi na putu ka Evropskoj uniji (EU)”, saopštili su u zajedničkom saopštenju.

Oni su uputili javni poziv svim političkim subjektima i građanima koji dijele iste vrijednosti da podrže principe koji su iskazani Memorandumom.

“Vjerujemo, i očekujemo da će svi poslanici i poslanice podržati ovaj politički potez koji oslikava istinsku evropsku misao u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije