Connect with us

Politika

PREMIJEROV TIM: Dva premijerova savjetnika podnijeli ostavke

Published

on

Krivokapić sa Savovićem

Nakon što je Demokratski front juče pozvao premijera Zdravka Krivokapića da poništi odluku Uprave za kadrove jer se advokat DF-a Dražen Medojević nije našao u užem izboru za funkciju direktora Uprave policije pojavila se informacija u medijima da su premijerovi savjetnici za bezbjednost Aleksandar Novović i unutrašnju politiku Željko Savović podnijeli ostavke.

Savović je ovu informaciju potvrdio u izjavi za CdM.

“Tačno je. Podnio sam ostavku. U pitanju je lični čin. Sve sam napisao u pisanoj ostavci koja je dostavljena premijeru”, kazao je Savović za CdM.

Savovićev izbor pratila je kontroverza jer su mediji pisali da je prvobitno trebalo da bude izabran zna šefa kabineta premijeta.

On je tada za CdM demantovao te medijske natpise, rekavši da nije istina da je trebalo da bude šef kabineta premijera već da je po dogovoru sa njim dobio funkciju savjetnika za unutrašnju politiku.

Savović je na poziciju savjetnika premijera izabran početkom decembra. Zbog obavljanja posla u Vladi Crne Gore zamrznuo je svoju poziciju Političkog direktora Prave Crne Gore.

Vijesti pišu da će ostavku podnijeti Aleksandar Novović, savjetnik za bezbjednost.

Nakon jučerašnje konferencije lidera DF-a i ostavki savjetnika Krivokapića postavlja se pitanje da li je i na koji način na ove odluke uticao i DF?

Cijelu situaciju uzburkao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić koji je medijima juče saopštio da je nakon odluke Uprave za kadrove razgovarao sa premijerom. Na osnovu javnih istupa lidera DF-a očigledno je da taj politički savez vrši pritisak na Krivokapića zahtijevajući da se donesu odluke koje su u njihovom interesu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije