Connect with us

Politika

PRESEDAN: Krivokapić i Spajić odbili poziv poslanika na kontrolno saslušanje, Knežević odložio sjednicu

Published

on

Odbor za bezbjednost i odbranu zakazao je za danas kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića, v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina i v.d. direktora Uprave prihoda i carina mr Aleksandra Damjanovića.

Sjednica je počela u 10 sati, a predsjednik Odbora Milan Knežević na početku sjednice je pročitao dopis koji im je uputio Krivokapić, u kojem je naveo da se neće odazvati pozivu, te da nema zakonsku obavezu za to.

Kazao je da Zdravka Krivokapića niko neće ucjenjivati.

“Jedino kao pokušaj političke ucjene razumijem i ovu sjednicu, kao uostalom i sve afere koje su ovih dana konstruisane sa ciljem da se meni i Vladi na čijem sam čelu nanese šteta”, navodi se u pismu koje je pročitao predsjednik odbora Milan Knežević.

Krivokapić je naveo i da je na prethodnom Premijerskom satu bio izložen besprizornim uvredama poslanika.

“Da stvar bude gora najbrutalnije uvrede na moj račun izrečene su od strane pojedinih poslanika koji su konstituisali izbornu listu koju sam predvodio 30. avgusta”, naveo je Krivokapić.

Da neće prisustvovati sjednici Odbor je obavijestio i ministar finansija Milojko Spajić ali i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Podsjetimo, tema saslušanja je ponovno pokretanje posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori, saopšteno je iz Skupštine.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije