Connect with us

Politika

RAĐENOVIĆ DPS-U: Koliko ste država, kapa i barjaka promijenili – to bi moglo biti za Ginisa

Published

on

Rađenović

Degutantno je žrtve genocida u Srebrenici koristiti za dnevnopolitičke teme a još tragičnije što na tome insistira partija čiji je, kako današnji, tako i tadašnji predsjednik doturao gorivo tenkovima Ratka Mladića koji su vršili ratne pohode na prostoru Bosne i Hercegovine, kazao je Blažo Rađenović član Predsjedništva URA reagujući na jučerašnje saopštenje Miloša Nikolića iz DPS-a.

On kaže da u DPS-u nekim čudom imaju obraz ćutali bi zauvijek jer je njihova politika saučesnik genocida u Srebrenici.

“Pored toga što je OKG, DPS je i zločinačka organizacija koja je učestvovala u svakom “ratu za mir” od 90-tih do danas, uvijek pod istim plaštom – tobožnje odbrane interesa Crne Gore čak i van granica naše države. Istinski, i tada i danas oni brane samo svoj kapital poharan od građana i od države Crne Gore. U nju se kunu i vole je do posljednjeg centa; ona treba da postoji samo ako je oni vode. Bez njih – neka ide u lagum”, ističe Rađenović.

Kaže da je i ako je Nikolić odveć mlad da pamti, da ne treba da dozvoli da njegov mozak otkucava poput EPCG sata Đukanovića-juniora koji nemilosrdno uzima harač građankama i građanima Crne Gore.

“Vi i vaše mlađe stranačke kolege, kada ste već pristupili DPS-u i prihvatili njegovo nasljeđe, morate znati da se zbog te politike mnogi naši građani nikad nisu vratili svojim kućama. Zbog te politike se Crna Gora ogriješila i obrukala kao nikad u svojoj istoriji, a njeni građani su doživjeli sramotu koju nisu ni tražili niti zaslužili. Zbog DPS politike je danas svaka fabrika zatvorena, a stopa nezaposlenosti eksplodirala, zbog te politike smo ubjedljivo prvi po siromaštvu i javnom dugu. Zbog te politike će đeca jednom učiti iz udžbenika da ste najveći grobari Crne Gore u njenoj viševjekovnoj istoriji”, ukazuje Rađenović.

“Zato bi,  gospodine Nikoliću, bilo moralno da se izvinite. Ne nama, jer nas vaša propaganda odavno ne dotiče, već građanima ove države. Ogradite se od svih nepočinstava vaših šefova, od kriminalne i zločinačke organizacije koja se naziva DPS! To je jedan od puteva za spasenje Crne Gore”, dodaje on.

Rađenović navodi i da je Nikolićev šef naučio svoje, kako kaže, ojađeno i naivno biračko tijelo da zaboravlja ono za šta se zalagao juče, u ime onoga što mu korist donosi danas.

“Ljude ste sveli na zavisnost od mrvica, a danas svi vidimo „raskošne” učinke vaše porazne politike. Koliko ste država, kapa i barjaka promijenili – to bi već moglo biti za Ginisa. Ali, zato je tu na desetine i stotine hiljada časnih građana da vas stalno podsjećaju na vaša zlodjela. Dosta je i onih čiju kičmu niste savili, bez obzira na načine kojima ste pokušavali da to učinite. Govorim vam gospodine Nikoliću o onim isti slobodnim građanima koji su upalili baklju slobode, onda kad ste vi (DPS) krenuli na Konavle, kad ste dozvolili Bukovicu, Kaluđerski Laz, Morinj, kad ste ispraznili voz u Štrpcima. Onda kad ste direktno ili indirektno ubijali, palili, naoružavali i snabdijevali vojne i paravojne formacije u drugim državama, pa i one u Srebrenici. Kada ste zatvarali svakog ko vam se suprotstavio, digao glas ili na bilo koji način iznio svoje mišljenje suprotno vašem”, ističe Rađenović.

Rađenović dodaje da će upravo zbog toga građani znati da prepoznaju da se iza atmosfere „sudnjeg dana” koju kreira DPS, ne krije borba za demokratsku, građansku i evropsku Crnu Goru.

“Iza svega stoji samo gola volja za moć i interes, a ne za društvo jednakih prava i šansi. Ali, Crna Gora zaslužuje mnogo više od takve partije i jedino će bez DPS-a krenuti obnova društva i njegovog sistema vrijednosti”, zaključuje on.

 

 

2 Comments

2 Komentara

  1. Progres

    28.03.2021. at 16:22

    Koliko mora da ispriča zbog uhljebljenja.Bio je znemoća i zamuka sve dok ga ne ufoteljiše iz čiste milostinje veleći treba nam jedan pljuvač koji nije DF…

  2. Milan

    28.03.2021. at 21:03

    Ajde i da je sve tacno sto si izreka, ali zasto vi danas podrzzavate ljubitelje ratka mladica i njegovijeh koljaca? Ajde gukni sad, majcin sine, da opravdas veleizdaju!!! Mislis da si cool, ali jesi trt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije