Connect with us

Politika

RADOVIĆ NE MOŽE UČESTVOVATI NA IZBORIMA: Savjetnica premijera je državljanka Srbije

Published

on

Foto: onogošt.me

Savjetnica crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, Gordana Radović, koja je osnovala pokret “Ne damo Nikšić” i koja je nosilac liste pokreta na predstojećim izborima u ovom gradu, srpska je državljanka, pišu Dnevne novine.

Samim tim Radević po crnogorskim zakonima ne može učestvovati na izborima, dodaje list.

U članu 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika, odbornike i poslanike biraju i pravo da budu birani za odbornika i poslanika imaju građani koji imaju crnogorsko državljanstvo i koji su upisani u birački spisak u skladu sa zakonom kojim se uređuje birački spisak, na osnovu opšteg i jednakog biračkog prava, na slobodnim i neposrednim izborima, tajnim glasanjem, u skladu sa ovim zakonom.

Zakon o crnogorskom državljanstvu, međutim, ne omogućava dvojno državljanstvo sa Srbijom, a u članu 24 jasno stoji da punoljetni crnogorski državljanin, koji ima i državljanstvo druge države, po sili zakona gubi crnogorsko državljanstvo.

Predsjednica pokreta “Ne damo Nikšić” Gordana Radović izjavila je nedavno da se na čelu pokreta ne nalazi kao savjetnica premijera za ekonomska pitanja, već kao slobodan građanin i istakla da joj je cilj da je prepoznaju kao ženu dobre namjere koja želi da doprinese privrednom razvoju svoga grada i njegovom jedinstvu.

“Nikšić mi je do sada dao sve što sam ostvarila u životu i zato sam tu”, rekla je Radović na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni osnivači i agenda pokreta.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije