Connect with us

Politika

RADULOVIĆ: Opoziv ambasadora i bez potpisa Đukanovića

Published

on

Foto: gov.me

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović saopštio je upoznat sa sa činjenicom da predsjednik države Milo Đukanović neće potpisati odluku o opozivu sedam ambasadora i poručio da to neće biti smetnja da im ipak bude prekinut mandat.

Radulović je na konferenciji za medije, nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem, rekao da postoje mehanizmi međunarodnih konvencija koji omogućavaju Ministarstvu da opozove ambasadore bez potpisa Đukanovića.

Kako je naveo, konsultacije sa ambasadorima će početi naredne sedmice.

“Ja bih se pozvao na član 43 Bečke konvencije, koji je jasan – da funkcije prestaju kada vlada notifikuje drugoj državi da oni nisu ambasadori – oni nisu ambasadori. Ako ćemo da uđemo u nepoštovanje konvencije, što sam siguran da Đukanović ne želi, onda to nije pravi put. Sačekajmo utorak kada će, u 16:30 sati biti održan sastanak sa predsjednikom Đukanovićem, da vidimo šta će biti na kraju dana” rekao je Radulović.

Đukanović je danas u intervjuu agenciji MINA kazao da neće potpisati predloge za opoziv sedam ambasadora jer bi to, kako je kazao, značilo da učestvuje u blaćenju tih ljudi.

1 Comment

1 Komentar

  1. smilja

    22.01.2021. at 18:18

    Neka to uradi. Odmah treba podnijeti krivičnu prijavu protiv Radulovića zbog kršenja člana 45 Zakona o vanjskim poslovima i štete koja je nastala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije