Connect with us

Politika

RASPALA SE KRIVOKAPIĆEVA VLADA: Ministri bojkotovali sjednicu!

Published

on

Sjednica Vlade Crne Gore koja je trebalo da se održi danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, potvrđeno je BORBI iz više izvora iz izvršne vlasti.

Kako taj portal saznaje, međuljudski odnosi između ministara su toliko narušeni da Vlada nije u stanju ni da zasijeda, a kamoli da donosi odluke i sprovodi neophodne reforme u brojnim oblastima.

Prema nezvaničnim informacijama, pojedini ministri namjerno nijesu htjeli da dođu na sjednicu Vlade, jer ne žele da trpe samovolju pojedinih ljudi iz Krivokapićevog okruženja. Takođe, jedan dio ministara je otišao u SAD da lobira za svoju partiju koju tek treba da osnuju.

Koliko je postojeća Vlada nefunkcionalna i nejedinstvena najbolje opisuje to što su pojedini ministri u posljednja 24 sata hvalili učinak svojih resora, pozivavši se na izvještaj EK koji je sveukupno prilično negativan.

A premijer Krivokapić, umjesto da objasni zašto danas nije imao kvorum za sjednicu, objavljuje video poruku sa priorotetima rada Vlade u sljedećoj godini. A sada je sasvim jasno da on trenutno nema većinu ni u svojoj Vladi koju u Skupštini podržava tek tri poslanika URE.

Nepostojanje kvoruma za održavanje sjednica još je dokaz da je ekspertska Vlada doživjela kraj i da rekonstrukciji treba odmah pristupiti.

Svima je jasno da je postojeće stanje neodrživo i da je u državi upaljen politički alarm koji signalizira da je krajnje vrijeme da se prekine ova agonija u vidu ekspertske Vlade i da se lideri partija koji čine parlamentarnu većinu konačno angažuju u formiranju nove Vlade koja će pokrenuti neophodan ciklus reformi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije