Connect with us

Politika

REAGOVAO I DPS: Leposavić izvršio udar na pravni poredak države

Published

on

Šćepanović (RTCG)

Izjava ministra pravde Vladimira Leposavića, koji je izvršio najbrutalniji pritisak na sudske organe, predstavlja pokušaj suspenzije pravnog sistema države Crne Gore i udar na temelje demokratskog pravila o razdvojenosti grana vlasti, kazala je poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore, Marta Šćepanović.

Nezapamćeno je, ističe Sćepanović, da se jedan ministar preko medija koji je, prema njenim riječima, u vlasništvu lica optuženog za kriminal, obraća sudijama i nalaže im da ponište bilo koju sudsku presudu, a posebno ovu koja je vezana za pokušaj terorizma.

Poseban skandal je, kaže, što Leposavić najavljuje zakon koji će poništiti presude sudija, ma kakve one bile, i naziva ga Zakonim o amnestiji.

”On je izgleda shvatio da je njegova nadleznost da predlaze Skupštini da poništava sudske odluke?! Ne čude ovakve izjave, kada smo iz samog ekspozea Krivokapića mogli zaključiti da ce Ministarstvo pravde da kontroliše sudstvo”, navela je Sćepanović.

Kazala je da je očigledno da je Leposaviću dat zadatak da izvrši “državni udar” u pravni sistem naše države.

Nakon ovoga, naglasila je Šćepanović, jedino sto je ispravno jeste da Krivokapić uputi Skupštini predlog za razrješenje ovog ministra.

”DPS će o ovom skandaloznom postupku ministra pravde, koji je u suprotnosti sa svim načelima evropskog pravnog poretka, obavijestiti i relevantne međunarodne institucije”, zaključuje u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije