Connect with us

Politika

SASTANAK PREDSTAVNIKA PARLAMENTARNE VEĆINE: Premijer napustio skup

Published

on

Jedan od lidera DF-a i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je premijer Zdravko Krivokapić indirektno optužio njega, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića “da ruše Vladu”. Knežević je to kazao novinarima nakon današnjeg sastanka parlamentarne većine sa premijerom.

“Pozvao se na moju Twitter fotografiju i objavu od 4. januara gdje sam razgovarao sa Abazovićem o mogućnosti prevazilaženja krize u crnogorskom pravosuđu. Saopštio je da posjeduje brojne informacije o toj zavjeri. On nam je potvrdio da se danas sreo sa Milom Đukanovićem, ali kada sam ga pitao o čemu su razgovarali ušli smo u verbalnu raspravu”, rekao je Knežević.

Knežević je otkrio da je premijer nakon toga napustio sastanak.

“Poslao nam je jasnu poruku da je prije dva dana optužio Đukanovića i Veselina Veljovića da stoje iza rušenja ustavnog poretka, a danas je sjedio sa njim, ne informišući nas o tome”, rekao je Knežević.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da na današnjem sastanku nije napravljen pomak u odnosu na krizu.

“U jednom trenutku nakon oštrije komunikacije vezano za to da se nema razmjevanja za ministra u vlastitoj vladi, a se drže sastanci sa onima koji organizuju pobune u Crnoj Gori, mislimo na predsjednika Mila Đukanovića i da se sastanči s njim. Premijer je izbjedao dalju komunikaciju i sastanak nije bio uspješan”, rekao je Mandić.

On je dodao da nije došlo do realizacije njihovih napora da se premijer i Leposavić pomire.

Lider PzP Nebojša Medojević rekao je da je premijer napustio sastanak i da su šokirani što se radije sastaje sa Đukanovićem nego sa njima.

Na sastanak sa Krivokapićem stigli su lideri Demokratskog fronta DF Milan Knežević, Andrija Mandić i Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije SNP Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, ispred Demokrata Momo Koprivica i Boris Bogdanović, lider Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić…

1 Comment

1 Komentar

  1. Obrad Pavlović

    12.04.2021. at 21:07

    Koliko li sam samo puta do sada bio duboko dirnut naivnošću i nesnalažljivošću parlamentatrne većine, pogotovo kada je u pitanju disfunkcionalna komunikacija sa izvršnom vlašću… Ništa neočekivano, nije birana voljom većine već klero-fašističkim marinfetlucima, čija su izvorišta u “susednoj” i ne baš prijateljskoj državi, koja osluškuje signale velikog brata, a Moskva suzama ne vjeruje!
    Nije nikakvo čudo što dolazi do ovakvih nesporazuma pa na kraju i ne govore istim jezikom. Premijer bi morao na časove kod Adnana Čigrića, ako mu dozvoli apostolica obrazovanja…Milan Knežević i Andrija Mandić kod Dritančeta, a Marku Milačiću nema pomoći ni po pitanju jezika, a ni po drugim pitanjima?Potpuno beznadeždan slučaj.
    San svakog vicepremijera je da postane premijer, a na rasponu između Dritančetovih ambicija i mogućnosti mogla bi se sagraditi još jedna Podgorica. U svakom slučaju očekujemo vrelo političko proljeće!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije