Connect with us

Politika

SD I LP: Hitno pustiti Cetinjane na slobodu, rekli su samo što misle o Vladi

Published

on

Cetinjani su danas pokazali premijeru Zdravku Krivokapiću i vicepremijeru Dritanu Abazoviću šta misle o njima i njihovoj politici, ali da to nije razlog za njihovo privođenje, reagovali su predstavnici opozicionih političkih partija.

Socijaldemokrate (SD) Cetinja “najoštrije” su osudili privođenje građana Prijestonice zbog toga sto su potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću rekli ono što mu “cijelo Cetinje misli”.

“Ovakve metode zastrašivanja građana, prvenstveno Crnogoraca, gospodine Abazoviću, neće Vam proći. Pogotovo ne na Cetinju gdje smo iste borbe vodili devedesetih godina, kao što ih sad vodimo protiv Vas. Razlika je samo u tome što smo devedesetih imali dostojnije suparnike sa kojima smo uvijek znali na čemu smo, za razliku od Vas koji jedno pričate, a drugo radite”, saopšteno je iz SD-a.

O ispravnosti Abazovićeve politike i njemu kao “zaštitniku interesa Crne Gore”, kako su istakli, govori broj pripadnika obezbjeđenja sa kojima je prošetao Cetinjem, kao i ovacije kojima je “pozdravljen” od strane Cetinjanki i Cetinjana.

“Prijestoni grad će se, kad god se u njemu pojavite, oriti istim onim pozdravom kojim Vas je danas pozdravio, dok u njemu ima jedne Crnogorke ili Crnogorca da dišu”, poručuju u cetinjskom SD-u.

Potpredsjednik Liberalne partije (LP) Jovo Rabrenović pozvao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i načelnika Centra bezbjednosti Cetinje da “bez odugovlačenja” puste na slobodu privedene građane Cetinja i da prekinu toturu i teror koji sprovode na rodoljubima koji ne dozvoljavaju da se Prijestonica Cetinje i država Crna Gora pretvore u okupacionu zonu srpske crkve i države.

Rabrenović kaže da je neprimjereno da ova vlast koja se zalagala da ne postoji Crna Gora, kako su to i sami danas priznali, hapsi patriote koji su je očuvali i sačuvali da ne bude ničija osim svoja, crnogorska, i svih njenih građana kojima je zajednička kuća.

“Nevjerovatno je da se građani Cetinja hapse zbog verbalnog delikta koji se više niđe u razvijenim svijetu ne tretira kao prestup, jer je sloboda govora zagarantovana i Ustavom Crne Gore i svim međunarodnim deklaracijom i predstavlja temeljno ljudsko pravo. Danas se Crnoj Gori dešava ponovljena 1948. godina i hapse se rodoljubi zbog izgovorene riječi na javnoj površini. Na istoj toj površini na kojoj je, par metara dalje, predsjednik Vlade Crne Gore izgovori istorijsku rečenicu da, da se on išta pitao, vjerovatno Crne Gore ne bi bilo. Pametnom i previše a ostalim, očigledno, nikad dosta”, istakao je Rabrenović.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković “ostao je bez komentara” na današnji razgovor premijera Zdravka Krivokapića sa građanima Cetinje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije