Connect with us

Politika

SD: Manite se ostrašćenosti, prihvatite donaciju vakcina

Published

on

Nakon dodatnih pojašnjenja koja je javnost dobila od Petrosa Statisa, Socijaldemokrate (SD) su još jednom apelovale na ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović da se, kako su kazali, mane političke ostrašćenosti i prihvati Crnoj Gori prijeko potrebnu donaciju vakcina.

Kako ističu u saopštenju, ministarka zdravlja posjeduje sve mogućnosti da se uvjeri u to odakle su vakcine stigle i provjeri apsolutno sve vezano za njih.

“Statis je, kao što se može vidjeti, više nego raspoložen za saradnju i na tom planu. Ministarku bismo podsjetili da, ako i kada vakcine stignu, njih neće primati pripadnici ove ili one partije, vjere i nacije, već najugroženiji građani Crne Gore, po prioritetima – zdravstveni radnici, najstariji dio populacije, hronični bolesnici”, navodi se u saopštenju SD-a.

Upitali su ministarku da li je svjesna da je virus ušao u staračke domove, a vakcina ni na pomolu.

“Da li ste svjesni da su naši roditelji, babe i djedovi, ugroženi toliko da im životi vise o koncu? Da li znate da su naši zdravstveni radnici na izmaku snaga, i fizički i psihički? Za to vrijeme se Vi politički nadgornjavate sa opozicijom, pritom nam još uvijek ne dajući informaciju kada možemo očekivati početak imunizacije. Svakog dana, gospođo Borovinić-Bojović, javnosti date različite informacije od kojih se nijedna ne ispostavi kao tačna. Stoga Vas još jednom pozivamo da ponovo razmotrite prihvatanje ove donacije, jer je ona prijeko potrebna građanima Crne Gore. A virus ne bira i jednako smo ugroženi svi, bez obzira na naše sličnosti i razlike”, poručuju u SD-u.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije