Connect with us

Politika

SD NIKŠIĆ: Da li je Radović boravio u Nikšiću suprotno zabrani napuštanja teritorije opštine Budva?

Published

on

Socijaldemokrate Nikšića pitale su predsjednika SO Budva Krsta Radovića da li je suprotno zabrani napuštanja teritorije opštine u kojoj žive boravio u Nikšiću.

“Ne zato što u Nikšić bilo ko nije dobrodošao, sasvim suprotno, već zato što građani Budve, shodno krajnje zabrinjavajućoj epidemiološkoj situaciji u tom gradu, imaju zabranu napuštanja teritorije opštine u kojoj žive. Gospodinu Radoviću i partiji koju predstavlja očito je važnije da prikupe koji glas više, a zdravlje građana, prije svega onih u čije su kuće ulazili, po ugledu na Vladu Crne Gore, stavljaju na posljednje mjesto. Stoga, sasvim opravdano, postavljamo pitanje – da li za gospodina Radovića važe ista pravila kao i za ostale građane Budve”, navodi se u saopštenju SD Nikšić.

Dodaju da je Radović, ako se sagleda situacija na lokalnom budvanskom nivou, “imao i te kako preča posla nego što ih ima u Nikšiću”.

“Tako bi mu bilo bolje da je ostao u Budvi kako bi, nakon pola godine, konačno dogovorio koalicioni sporazum sa DF-om jer im i dalje škripi dogovor oko podjele funkcija “po dubini”. Očigledno je da oni koji su se zaklinjali da su građanske partije koje baštine vrijednosti nezavisne, multietničke, sekularne i antifašističke Crne Gore imaju sve veći problem u Nikšiću, jer im građani sve manje u to vjeruju. U tome im, uvjereni smo, neće pomoći ni nastavak manipulacije vjernicima i grčevita borba oko tog dijela biračkog tijela u koju se, uprkos priči da se crkva više neće miješati u politiku, nažalost uključuju i crkveni velikodostojnici”.sd

Iz SD Nikšić su pozvali nadležne da utvrde da li je prisustvo Radovića u Nikšiću bilo u skladu sa važećim mjerama.

“I ukoliko nije, kao što sumnjamo da nije, istog shodno propisima sankcionišu”, navodi se između ostalog u saopštenju SD Nikšić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije