Connect with us

Politika

SD NIKŠIĆ: Gdje je nestao Zdravko Krivokapić, čovjek iz naroda?

Published

on

Socijaldemokrate Nikšića najoštrije osuđuju jučerašnje bahato ponašanje premijera Zdravka Krivokapića koje je za posljedicu imalo sprečavanje umjetnika Petra Šundića, kandidata za odbornika na listi Evropski tim za Nikšić, da uđe u svoje službene prostorije.

“Smatramo da nema potrebe podsjećati Nikšićanke i Nikšićane, ma kojoj političkoj opciji pripadali, ko je nas sugrađanin Petar Šundić i koliki je njegov doprinos kao umjetnika, u promociji Nikšića i Bedema kao kulturno-istorijskog dobra našeg grada. Kao što nema potrebe Nikšićankama i Nikšićanima govoriti o značaju Bedem festa za razvoj kulture u Nikšiću, te činjenici da su, zahvaljujući Petru Šundiću, na Bedemu nastupale neke od najvećih zvijezda sa prostora bivše Jugoslavije”, navodi SD.

Sve to, dodaju, znaju Nikšićani ali ne i premijer.

“Iako je javnosti opšte poznat njegov istančani muzički ukus koji smo u toku prošle godine imali prilike da slušamo sa razglasa širom Crne Gore, lik i djelo Petra Šundića u Nikšiću morao je da poznaje i morao je da poštuje. Pitamo se gdje je nestao onaj Zdravko Krivokapić koji se predstavljao kao “čovjek iz naroda”, obilazio sela, domaćinstva, u predizbornim spotovima nazdravljao svojim pristalicama? Danas neki drugi Zdravko neprimjereno diže ton na prosvjetne radnike, danas neki drugi Zdravko svoju bahatost demonstrira sprječavanjem Petra Šundića da pristupi službenim prostorijama koje godinama koristi. Danas taj Zdravko, umjesto taksija, na posao dolazi pod pratnjom, a umjesto njegovog naroda, danas Zdravka prati 9 naoružanih službenika Uprave policije”, ističe SD.

Poručuju da ovakva bahatost premijera Krivokapića u Nikšiću neće proci.

“Građani Crne Gore i Nikšića su, za ovih kratkih dva i po mjeseca, već imali prilike da osjete “blagodeti” nove Vlade, ali i da se svakodnevno uvjere u njihovo neznanje i nesposobnost. Zato će Nikšić, kao grad Ljuba Čupića i Vita Nikolića, grad piva i čelika, umjesto Zdravka Krivokapića uvijek i bez zadrške izabrati Petra Šundića”, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije