Connect with us

Politika

SD: Vlada pokazala da podržava stavove Leposavića

Published

on

Vlada je današnjim saopštenjem pokazala da podržava stavove ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ali da nema hrabrosti da ih jasno saopšti, smatraju Socijaldemokrate (SD).

Iz Vlade su ranije danas saopštili da niti žele, niti mogu da mijenjaju odluke međunarodnih sudova, ali ni da jedne narode proglašavaju genocidnim, a druge svetim, jer je to, kako su naveli, suprotno načelu da je svaki zločin pojedinačan, da ima konkretne izvršioce i, nažalost, konkretne žrtve i da za takve zločine uvijek odgovaraju konkretni pojedinci.

“Vlado Crne Gore, niko vama nije tražio da čitav narod proglasite genocidnim, kako ste manipulativno saopštili, već da priznate da se genocid desio i da su za njega, kako je i presuđeno, osuđeni brojni pojedinci. Današnjim saopštenjem ste zato pokazali svima da nakaradne stavove Leposavića podržavate, a da nemate hrabrosti da ih jasno saopštite, pa spinujete”, ocijenili su iz SD-a.

Oni su kazali da srebreničkim žrtvama ne treba “ni vaša ni naša potvrda, jer su njihovi životi i međunarodne presude najbolja potvrda.”

“Zato ste vi i ovaj vaš fašisoidni ispad potpuno irelevantni za samu Srebrenicu i zločin koji će istorija pamtiti, ali je odličan pokazatelj našoj i svjetskoj javnosti na kakvim “vrijednostima” vi vodite ovu zemlju”, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije