Connect with us

Politika

SDP: Cetinje još jednom dalo crveni karton

Published

on

SDP

Sa zastavom pod kojom je ugašena crnogorska država i kordonima policije da ih brani od sopstvenih građana premijer i ministri Vlade SPC-URA došli su danas na Cetinje da sa danom zakašnjenja polože vijenac na grob kralja Nikole povodom stogodišnjice njegove smrti, saopšteno je iz cetinjskog odbora SDP-a.

„Ista ona politika koja je lažnom podgoričkom Skupštinom ugasila crnogorsku državu i protjerala kraljevsku porodicu danas je pokušala trobojkom i sa danom zakašnjenja da ponizi velikog kralja Nikolu, Cetinje i Crnu Goru. Ali što bi Cetinjani kazali proveli su se u stilu „kako došli, tako pošli””, navedeno je u saopštenju.

„Nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti po mjeri SPC, imenovanja Vesne Bratić na čelo ključnih identitetskih resora, predsjednika Matice srpske za rektora Univerziteta Crne Gore, sumnjivih obavještajaca u Ministarstvu odbrane i drugih poniženja Crne Gore po agendi SPC, Vlada DF-a i URE i dvojca Krivokapić-Abazović je današnjom provokacijom, trobojkom, pokušala novo poniženje Cetinja i Crne Gore i jasno stavila do znanja što misli o Ustavom definisanim simbolima Crne Gore. Dobila je žestok, cetinjski i crnogorski, odgovor, kakav su Cetinjani davali svima koji su se kroz istoriju igrali obrazom Crne Gore”, kazali su iz SDP-a.

Oni poručuju da je Cetinje još jednom dalo crveni karton.

„Da li će URA konačno shvatiti da je došla zadnja URA da se dozovu pameti i prestanu sa poniženjima Crne Gore za račun druge države i DF-a? Shvatili ili ne Cetinje im je još jednom dalo crveni karton a koga prekriži Cetinje, prekrižiće ga vrlo brzo i većinska, građanska, sekularna i antifašistička Crna Gora”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije