Connect with us

Politika

SEKULOVIĆ: Moja je odluka da UP ne postupa represivno prema učesnicima auto-kolona

Published

on

Odgovarajući na poslanička pitanja, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović  je rekao da je njegova lična odluka bila da Uprava policije ne postupa represivno u slučaju organizacije auto-kolona koje su se događale u više crnogorskih gradova.

Ipak, policija je budno pratila dešavanja.

“Evidentiraju se automobili, tablice, ljudi koji su tu i pokreću se postupci, negdje tužilac kaže da ima elemenata krivičnog djela, negdje da ne. Volio bih da se sa svim auto-kolonama prestane. Mislim da je vrijeme da političke procese vratimo onamo gdje pripadaju u Skupštinu, Vladu i druge institucije”, poručio je Sekulović.

Poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović pitao je Sekulovića da li su identifikovani i procesuirani svi učesnici djela usmjerenih ka izazivanju nacionalne i vjerske mržnje i upućivanja prijetećih poruka prema Bošnjacima u Pljevljima, Beranama, Nikšiću i Podgorici, u periodu od 30. avgusta do danas.

Ministar je rekao da rade na tim slučajevima, ali da postoje oni koji nijesu riješeni.

“Ti slučajevi su test ozbiljnosti ove države. Mogu da garantujem da ćemo uraditi sve da otkrijemo počinioce i potencijalne nalogodavce. Imate moju riječ”, odgovorio je Sekulović.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije