Connect with us

Društvo

SEKULOVIĆ: “Unaprijedićemo životni standard policajaca”

Published

on

“Da smo na pravom putu pokazuje Izvještaj o napretku Crne Gore, koji je juče predstavljen u Evropskom parlamentu, u kojem smo pohvaljeni za borbu protiv organizovanog kriminala i za napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Kako navode, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i v.d. direktor Uprave policije Zoran Brđanin, ugostili su na kampu na Zlatici premijera Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

U policijskom kampu i na strelištu na Ćemovskom polju izvedena je pokazna vježba Uprave policije, Sektora policije posebne namjene, upriličena uoči sjutrašnjeg državnog praznika, 21. maja – Dana nezavisnosti.

Sekulović je poručio da su ovakvi događaju dobri kako bi se pokazala snaga države, te da je bezbjednosni sektor njeno ogledalo. On je čestitao pripadnicima policije na rezultatima u skorašnjim akcijama u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, dodajući i da aktivnosti na tom polju moraju ostati jedan od prioriteta.

“Da smo na pravom putu pokazuje Izvještaj o napretku Crne Gore, koji je juče predstavljen u Evropskom parlamentu, u kojem smo pohvaljeni za borbu protiv organizovanog kriminala i za napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji. Prepoznat je i napredak u jačanju kapaciteta i profesionalnosti policije. Obavezujemo se da ćemo unaprijediti životni standard policijskih službenika, što je jedna od glavnih pretpostavki očuvanja vašeg integriteta”, kazao je Sekulović.

Krivokapić je istakao da je Vlada čiji je premijer pokrenula talas reformi koji treba da zahvati cijelo društvo i sve njegove segmente i činioce, ali i da zasluži i čuva povjerenje građana.

“Uprava policije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada, žele da naprave takav sistem monitoringa u okviru policijskih snaga, da svaki profezionalizam, spretnost i spremnost, svako uzorno ponašanje bude nagrađeno i afirmisamo na razne načine, a sve ono što vodi ka degradiranju profesije i institucije da bude kažnjeno. Vojska i policija su sistemi u kojima je po prirodi posla, moguće sasvim egzaktno utvrditi i odvojiti uspjehe od neuspjeha i primjerenost od neprimjernosti i zato očekujem da ćemo izgraditi saradnju koja će vrlo brzo dati rezultate na opštedruštvenu korist i zadovoljstvo”, kazao je Krivokapić.

 

Abazović je saopštio da je na policijskim službenicima najveće breme koje nosi Crna Gora na svom putu ka Evropskoj uniji.

“Više sam nego siguran da ćete odgovoriti zadatku. Vi ste odgovorni samo Ustavu, zakonima i građanima Crne Gore. Želimo depolitizovanu i profesionalnu policiju, koja će služiti svim građanima i koja će povećati opštu sigurnost uoči turističke sezone. Siguran sam da će policija dati svoj doprinos za ulazak Crne Gore u Evropsku uniju”, zaključio je Abazović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije