Connect with us

Politika

SJEDNICA SO: Kovačević novi predsjednik Opštine Nikšić

Published

on

Na današnjoj sjednici za izbor novog predsjednika Opštine Nikšić, izabran je nosilac izborne liste „Za budućnost Nikšića“ Marko Kovačević sa 22 glasa za i 12 protiv. On je obećao da će jačanjem Nikšića pokazati patriotizam i dodao da je zadatak nove vlasti dovođenje investitora i otvaranje radnih mjesta.

Kovačević je zahvalio koalicionim partnerima na korektnom odnosu.

“Kolege iz opozicije svoj partijski poraz žele da predstave kao društveni poraz” i dodao da je došlo novo vrijeme.

“Moj veliki sunarodnik i jedan od najboljih naših političara Svetozar Miletić, boreći se za prava naših naroda u austrougarskohj monarhiji, neprestano je ponavljao- Ja sam Srbin, ali i građanin. Što je značilo da sva prava koja pripadaju svim građanima, pripadaju i njemu i njegovim sunarodnicima. Ova rečenica za svaki narod, za svaku zajednicu koja ovdje postoji treba da bude posebno naznačena, naročito što građanin treba da budeoznalen kao nosilac suvereniteta. Zbog toga nam je potrebno saglasje u svemu”, kazao je Kovačević.

Dodao je da neće stvarati autsajdere.

“Mi nećemo skraćivati, već otvarati prostor. Mi ćemo jačati građanina Nikšića i na taj način suverenitet Crne Gore, da pomognemo jedni drugima i onom najbližem do sebe iako ne mislimo isto”, kazao je Kovačević.

“Na nama je da dovedemo investitore i otvaramo nova radna mjesta. To će biti mjera našeg uspjeha i osnov našeg rada”, kazao je Kovačević.

 

Predlagač Strahinja Bulajić kazao je da je Kovačević rođen 1988. godine u Nikšiću gdje je završio osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet završio je na Unicerzitetu Crne Gore u Podgorici.

“Radio je kao direktor firme Novi val iz Kotora. Bio je savjetnik u poslaničkom klubu DF-a, u dva mandata biran je za odbornika u Nikšiću”, kazao je Bulajić.

Istakao je i da je Kovačević pisao kolumne, dječije pjesme, a radio je i kao asistent u nastavi za djecu sa smetnjama u razvoju.

“Predstavljao je Budimljansko-nikšićku eparhiju 2016. godine u zvaničnoj posjeti delegacije Crne Gore u sjedištu Nato u Briselu gdje je imao zadatak da iznese razloge protivljenja priključivanja Crne Gore Nato savezu”, kazao je Bulajić.

On je istakao da je Kovačević poslanik u Skuštini Crne Gore i predsjednik je Zakonodavnog odbora.

“Član je odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport u Skupštini Crne Gore kao i Odbora za antikorupciju”, kazao je Bulajić.

Na sjednici koja je održana u petak, za predsjednika Skupštine opštine Nikšić izabran je Nemanja Vuković sa liste “Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić”, za koga su glasala 22 odbornika od 41 koliko ih je u lokalnom parlamentu. On presjedava sjednicom.

Odbornik DPS-a Boris Muratović kazao je da se Simović odlučio na džentlmenski čin.

“Na prvom koraku smo pokazali svoju veličinu da ne želimo da usporavamo procese razvoja naše opštine i da ćemo biti aktivni sudionici u svemu tome”, kazao je Muratović.

On je naglasio da je opština pokušala da smanji odliv stanovništva, podsticali su zapošljavanje visokoškolaca, za svako novorođenče dodjeljivano je po 100 eura.

“Mislili smo i na najugroženije grupe društva, pa smo napravili održivim projekat geronto domaćica. Pomogli smo 43 sportska kolektiva”, kazao je Muratović.

On je naglasio da su, između ostalog, pomogli i ugostiteljima i poljoprivrednicima.

“Ukupna vrijdednost svih radova iznosila je preko milion eura”, kazao je Muratović i dodao da je opština izvršila sve obaveze i da na računu ostaje1,5 miliona eura.

Napomenuo je da su napravili ustupak i nijesu zahtijevali 15 dana koliko se čeka za ostavku i u hitnim slučajevima.

1 Comment

1 Komentar

  1. 4 C

    10.05.2021. at 14:09

    Prvi posao u životu – poslanik, a drugi – predsednik opštine. Mladi ravnogorac koji ne priznaje himnu i zastavu ove drzave kao i samo postojanje ove drzave kao nezavisne i suverene zemlje. Protiv je EU i protiv NATO. On je sve ono protiv čega se borio Ljubo Cupic narodni heroj i partizan koga su streljali oni u čijoj se uniformi i sa čijim simbolima se dotični ponosno fotografiše. I neka mu je sa srećom i da mu čestitam i 9. Maj, dan antifašizma i dan Evrope koje dotični sigurno slavi i vrijedonosno prihvata u skladu sa ličnim, ideološkim i partijskim načelima koje zastupa, u koje vjeruje i za koje se bori , od danas sa pozicije, nekad antifasistickog Niksica

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije