Connect with us

Politika

SJUTRA: Abazović u radnoj posjeti Austriji

Published

on

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović od sjutra će boraviti u radnoj posjeti Austriji, gdje će predstavljati Crnu Goru na komplementarnoj sesiji na nivou ministara zaduženih za vanjske i evropske poslove.

Kako je saopšteno iz Vlade, fokus tematskog panela biće politika proširenja zemalja Zapadnog Balkana, a vodiće ga ministarka za Evropsku uniju i Ustav Austrije, Karolin Edštadler.

“Abazović će imati i bilateralne susrete sa ministarkom odbrane Austrije Klaudijom Taner, ministarkom pravde te države Almom Zadić i predsjednikom parlamentarne grupe Austrija – Crna Gora Maksimilijanom Kolnerom i članovima tog tijela”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da je planirano da Abazović u petak prisustvuje radnom ručku čiji će domaćin biti kancelar Austrije Sebastijan Kurc.

Kako su naveli, radna posjeta Abazovića Austriji doprinijeće osnaživanju bilateralne saradnje dvije zemlje, koja je izuzetno značajna u procesu evropskih integracija Crne Gore, ali i afirmaciji postignutih rezultata na tom polju u prethodnom periodu.

“Pomenuta posjeta će biti potvrda da je Austrija jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Crne Gore sa kojom u kontinuitetu imamo intenzivan bilateralni i politički dijalog”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će fokus tematskog panela na kom će učestvovati Abazović biti na politici proširenja i razmjeni mišljenja u kontekstu Konferencije za budućnost Evrope, uoči plenarnog sastanka Konferencije koji će biti održan u subotu u Strazburu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije