Connect with us

Politika

SKUPŠTINA: Krivokapić sjutra odgovara na pitanja poslanika

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće sjutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici Skupštine.

U ime Kluba poslanika Demokratskog fronta Milan Knežević pitaće Krivokapića kakva saznanja ima o kontaktima Stevana Simijanovića u Crnoj Gori.

“Na osnovu Vaše izjave o Simijanoviću da “uopšte nije opasan kao što se predstavlja, ali je pustio mamac na koji je uspio da se upeca”, interesuju me Vaša saznanja o njegovim kontaktima u Crnoj Gori, ulozi u formiranju Vlade čiji ste premijer i na čemu se zasniva Vaš, javno iznešeni stav, o tom licu”, navodi se u pitanju Kneževića.

Predsjednik Kluba poslanika Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće Krivokapića kada Vlada planira da zvanično otvori i pusti u funkciju granični prelaz Zatrijebačka Cijevna – Grabon.

Predstavnika Kluba poslanika Socijaldemokratske partije – Albanske koalicije Jednoglasno Fatmira Đeku interesuje koliko je do sada Vlada imenovala funkcionera i koliko je njih iz redova manjinskih naroda, posebno Albanaca.

“Za gotovo šest mjeseci trajanja Vašeg mandata imamo, nažalost, zanemarljiv broj pripadnika manjinskih naroda, tu prije svega mislim na Albance, kojima je zapalo da budu u nekoj instituciji”, naveo je Đeka.

Šef Kluba poslanika Pokreta za promjene Branko Radulović pitaće Krivokapića da li bi rebalans budžeta u trećem kvartalu doprinio početku ostvarivanja dinamičnog i dugoročnog ekonomskog razvoja i velikog investicionog ciklusa u Crnoj Gori.

Predstavnicu Kluba poslanika Crno na bijelo Suadu Zoronjić interesuje da li Krivokapić namjerava da uskoro posjeti Bijelo Polje i upozna se sa dinamikom realizacije infrastrukturnih projekata i njihovim značajem za stanovništvo tog grada i sjevera.

Ona smatra da će budžet za ovu godinu usporiti, a možda i zaustaviti započete infrastrukturne projekte u Bijelom Polju.

“Da li na taj način afirmišete i pospješujete razvoj sjevera i da li je to u skladu sa strategijom regionalnog razvoja”, pitaće Zoronjić premijera.

Predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović pitaće Krivokapića kada se može očekivati usaglašenost između riječi i djela u radu Vlade.

On je kazao da Krivokapić u nastupima često govori o potrebi pomirenja u Crnoj Gori, o većoj transparentnosti u radu i očekivanom bržem ekonomskom razvoju, ali da ono što on i Vlada rade nije u saglasnosti sa tim riječima.

„Kada možemo očekivati usaglašenost između riječi i djela jer već je prošlo devet mjeseci od parlamentarnih izbora”, pitaće Brajović premijera.

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović pitaće premijera koje je sve mjere Vlada preduzela na poboljšanju uslova života i standarda penzionera, prosvjetnih radnika, zdravstvenih radnika, malih preduzetnika, lica na zavodu za zapošljavanje i drugih društvenih grupa.

Poslanici će, prije Premijerskog sata, ponovo glasati o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu.

Predsjednik države Milo Đukanović je taj Zakon, koji je usvojen 12. maja, vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije