Connect with us

Politika

SKUPŠTINA: Održana Treća sjednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Published

on

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike je na danas održanoj Trećoj sjednici, razmotrio i jednoglasno podržao Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmjenama Sektorskog sporazuma između Vlade Crne Gore i Evropske komisije kojim se utvrđuju pravila za upravljanje i sprovođenje finansijske pomoći Unije Crnoj Gori u okviru Instrumenata pretpristupne podrške za oblast Politike „Poljoprivreda i ruralni razvoj“ (IPARD).

Odbor je primio k znanju okolnosti povodom opoziva ambasadora Aleksandra Erakovića, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Kraljevini Španiji i Ferhata Dinoše, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Kosovo, te jednoglasno donio pozitivno mišljenje povodom predloga za opoziv pomenutih ambasadora.

U vezi sa trećom tačkom dnevnog reda, zaključeno je da se iz više razloga nisu stekli uslovi za davanje mišljenja Odbora povodom predloga kandidata za ambasadore u Republici Albaniji, Misiji Crne Gore pri Evropskoj uniji i Švajcarskoj Konfederaciji.

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike je donio odluku da Odbor u Savjetu za saradnju sa dijasporom – iseljenicima predstavlja jedan predstavnik vlasti i jedan predstavnik opozicije, koji će biti naknadno određeni. Odbor je, takođe, donio odluku da predsjednik Odbora, Miodrag Lekić, bude predstavnik ovog radnog tijela u Komisiji za sprovođenje postupka dodjele nagrada pripadnicima dijaspore – iseljenicima i organizacijama dijaspore – iseljenika.

Na današnjoj sjednici, Odbor je jednoglasno podržao Predlog izmjene Pravilnika o osnivanju i radu grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore.

Takođe, na sjednici su usvojeni zapisnici sa Prve i Druge sjednice Odbora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije