Connect with us

Politika

SKUPŠTINA (UŽIVO): KRIVOKAPIĆ – Napravio sam grešku, imam pravo da je ispravim, DF – Nepromišljen potez premijera

Published

on

Počela je sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj poslanici raspravljaju o prijedlogu za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Premijer Zdravko Krivokapić, obrazlažući prijedlog za smjenu Leposavića u Skupštini, poručio je da je donio odluku za budućnost svih nas i naše djece.

“Moj izbor je jasan, vi birajte po vašoj savjesti”, poručio je on.

Kazao je i da je prijedlogom Leposavića za ministra napravio grešku.

“Ali valjda ja ima pravo da ispravim grešku”, naveo je Krivokapić.

“Smatram da Leposavić nije iskazao potreban nivo odgovornosti već je sebi dao za pravo više nego što mu pripada kao javnom funkcioneru”, rekao je on.

“Pitanje o Srebrenici i odgovor ministra su bili nabacivanje lopte nakon kog je ova Vlada primila autogol”, kazao je premijer, dodajući da je jedina budućnost Crne Gore da postane i u praksi građanska država.

Na izjavu premijera da ne bi birao Leposavića za ministra da je znao kako će se ponašati, poslanik DF-a Slaven Radunović je odgovorio:

“Da smo mi znali kako ćete vi da se ponašate, ne biste tu sigurno sjedjeli.”

Boris Bogdanović iz kluba “Mir je naša nacija” smatra da je svojom izjavom Leposavić “rasplamsao nove političke podjele i dao novo pogonsko gorivo bivšem režimu da atakuje na parlamentarnu većinu”.

“Ako kao posljedicu budemo imali pad Vlade, onda oni koji nijesu bili spremni na ostavku da bi vlast opstala, neka preuzmu odgovornost za posljedice”, rekao je Bogdanović.

Poslanik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović rekao je da im ne pada nam na pamet da glasaju sa DPS-om da bude smijenjen Leposavić “pa taman da se izbori dese sjutra”.

Poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić kazala je da će glasati za smjenu Leposavića.

Za smjenu Leposavića glasaće i SD,  kao i poslanici BS.

Još nije poznato da li će poslanici DPS-a biti u sali kada se bude glasalo o razrešenju Leposavića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije