Connect with us

Politika

SLUČAJ “MRDAK”: Obmanuta crnogorska javnost

Published

on

NVO “Forum slobodnih građana Luča” saopštila je da su Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Danilo Mrdak na vrlo podmukao način obmanuli građane, kada su prije nekoliko mjeseci, kada je javnost upoznata sa nezakonitim obavljanjem funkcije Mrdaka, tvrdili da on nije za decembar 2020. godine i januar i februar 2021. godine u tom Ministarstvu ostvario zaradu obavljajući funkciju državnog sekretara.

“Sam Mrdak je u izjavama za medije to uporno ponavljao, pokušavajući da kroz iglene uši izbjegne smjenu, koja mu je po svim važećim zakonima morala u tom momentu biti uručena”, istakli su iz ove NVO.

Dodali su da se još jednom ispostavilo da Mrdak brutalno obmanjuje javnost i građane Crne Gore, jer su mu zarade za ta tri mjeseca za koja je tvrdio da obavlja funkciju bez naknade, uplaćena naknadno.

“Ova unaprijed smišljena podvala, samo da bi se izbjeglo da se Mrdaku uruči zasluženi otkaz, treba da bude kap koja je prelila čašu u ovom skandaloznom slučaju u Vladi”, kazali su u saopštenju.

U prilogu su dostavili screenshot dokumenta sa sajta Ministarstva koji prikazuje zarade njegovih javnih funkcionera u kojem se vidi da je Mrdaku naknadno isplaćeno 5.682 eura za mjesece za koje je građane ubjeđivao da radi beznaknade i da nije u konfliktu interesa.

NVO “Forum slobodnih građana Luča su pozvali ministra Ratka Mitrovića da pokrene postupak smjene Mrdaka i to na prvoj narednoj sjednici Vlade, jer će, u suprotnom, zahtijevati njegova smjena jer je nezakonito uzeo novac građana iz državnog budžeta i naknadno ga isplatio svom državnom sekretaru.

“Ako Mitrović sada ne smijeni Mrdaka, to će morati da učini prilikom redovne godišnje revizije od strane Državne revizorske institucije. Vjerujemo da tada neće više “štedjeti” svog državnog sekretara, jer će u suprotnom on kao starješina Ministarstva morati da bude razriješen. Vjerujemo da će se ASK pozabaviti ovim slučajem i donijeti odluku kojim će utvrditi kršenje Zakona o sprečavanju korupcije, na osnovu koje će Vlada razriješiti Mrdaka ili čak predloziti razrješenje Skupštini ministra Mitrovića”, zaključeno je u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije