Connect with us

Politika

SLUČAJ PRISLUŠKIVANJE: Ko je tajni snimatelj u Javnom servisu

Published

on

Novinarka i saradnica Televizije Crne Gore Tamara Nikčević podnijeće krivične prijave protiv predsjednika Skupštine Alekse Bečića, medijskog koncerna Vijesti i NN lica zbog neovlašćenog snimanja i distribuiranja neformalnog i privatnog razgovora sa političarom Miodragom Živkovićem, piše Pobjeda.

Privatni razgovor između Nikčević i Živkovića snimljen je u uobičajenom terminu kada se snima Teleskopija – u utorak u 12 sati, što sužava krug osoba koje su u to vrijeme bile na poslu, i koje su javile da Nikčević sa Živkovićem pominje Demokrate i uputile NN lice da uđe u režiju i mobilnim telefonom snimi dio razgovora, a zatim dostavi na određene adrese – predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, koji je to objavio na Facebook profilu, kao i Vijestima.

Kako su Pobjedi pojasnili pravnici, Nikčević, kao i svaki drugi građanin Crne Gore, ima pravo na privatnost i mišljenje, ali ono što su uradili predsjedinik Skupštine Alelsa Bečić, Demokrate, Vijesti, kao i NN lice koje je snimilo taj razgovor je krivično djelo.

Krug ljudi koji je mogao da ima pristup snimljenom razgovoru nije velik, tako da se očekuje da nadležni prikupe obavještenja i otkriju ko je materijal Javnog servira “privatizovao” i po čijem nalogu poslao Demokratama i Vijestima.

Ono što je već sada jasno i što će olakšati posao inspektorima koji budu postupali po krivičnoj prijavi koju je Nikčević najavila, je da je izvjesna osoba osumnjičena za nelegalno snimanje i distribuciju privatnog razgovora u Televiziji Crne Gore. Takođe, jasno je da je povezana sa Demokratama i zasigurno uživa povjerenje medijskog koncerna Vijesti.

Radi se o kolegi ili koleginici novinarke Nikčević, koji je sa monitora skinuo dio privatnog razgovora, s namjerom da je kompromituje, nju i njenog sagovornika, što očito nije uspio, jer oboje aktera snimka, kako su kazali, jasno i javno iznose svoje političke stavove.

“Nijesu morali da se izlažu takvoj vrsti kompromitacije i da sebe prikažu onim što jesu – sitni doušnici, jer sve što o njima mislim javno kažem ili napišem. Ipak, dobro je što su se cr(k)veni kmeri, kao i njihova ogavna tabloidna i proruska oglasna tabla, pokazali koliko su evropejci i demokrate i koliko poštuju zakone države Crne Gore”, kazala je Nikčević za Pobjedu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije