Connect with us

Komentar

STAV – DR JOVAN ČAVOR: Nova vlast okrutno uništava temelje crnogorske države

Published

on

Imao je pravo Njegoš reći da “ne trebuje carstvo neljudima, nako da se pred svijetom ruže”; u ovo se sami uvjeravamo već neko vrijeme dok nam maltene svakodnevno iz domovine izlaze bombastične vijesti.

Munjevitom brzinom se zadužuje država, usvajaju i pripremaju za usvajanje novi, antidržavni zakoni, sa tolikom slašću radi se na što bržem i što okrutnijem uništenju temelja crnogorske države. Nova vladajuća većina i njihovi eksponenti u apostolskoj vladi nijesu napravili niti jedan uljudan potez kojime bi normalnome građaninu, koji je možda i glasao protiv njih, ulili povjerenje ili nadu da bi skorašnja promjena vlasti ipak mogla donijeti dobra Crnoj Gori.

Što više, prosto zapanjujuća je drskost sa kojom su već otvoreno ogrezli u nepotizmu za koji su tako glasno kritikovali prošlu vlast, da ne govorimo o zapaljivoj retorici i produbljivanju podjela. Svojim neljudskim ophođenjem, zastrašivanjem i simboličkim nasiljem pokušaju stvoriti privid neprikosnovenosti, i utiska kod građana da druge vlasti u Crnoj Gori neće biti dugi niz godina.

DRŽAVLJANSTVO

Zakonom o državljanstvu pokušavaju pridobiti više desetina hiljada glasova, istovremeno targetirajući glasačka prava crnogorskih državljana iz dijaspore. Svojim djelovanjem, ova vlast radost je isključivo donijela zaluđenoj, isfrustriranoj i emotivno deprimiranoj polusvijesti koja ih je i ustoličila; tačnije, polusvijesti negatora genocida u Srebrenici udruženim sa polusviješću onih kojima je Dritangica i dalje dobar momak, a prigradski retoričar Ljaljo veliki mudrac i političar.

Za sve one koji misle da nijesu maloumni i polusvjesni, a koji i dalje podržavaju ovu mučnu političku burlesku, došlo je vrijeme da se odluče što su – jer biti racionalan i svjestan, a podržavati sadašnje političke procese u Crnoj Gori ne ide zajedno.

Uzgred, moraju priznati sebi sljedeće, ako im sujeta dozvoljava: da zbog mržnje prema DPS-u guraju sopstvenu zemlju u politički ambis. Da drže ruku najmračnijoj balkanskoj ideologiji koja je uništila Srbiju i srpstvo, i koja je spremna po svaku cijenu još jednom uvući Crnu Goru u svoje poraze i na propast osuđene nacionalne projekte.

VELIKOSRPSKI PLAN

Ovi planovi im sigurno neće proći, jer odolijevala je Crna Gora puno jačima, ali im može poći za rukom da trajno unazade Crnu Goru i uspore njene sadašnje i buduće generacije na putu emancipacije kojim je naša zemlja krenula 21.maja 2006. godine.

Sada je definitivno jasno da nema opravdanja za bilo koga ko i dalje sudjeluje u ovome, i ko nema ljudskog dostojvanstva udaljiti se i odreći od ove prljave političke predstave, orkestrirane od strane izdajnika i kvislinga, kojima sa pozicije državnih jasala izgleda prihvatljivo ono što nije radio ni najgori DPS.

I dok nam okupatorska crkva koja je de facto srušila državu prošlog Avgusta priprema temeljni sporazum u svom sjedištu u stranoj zemlji, koji će domaći izdajnici trčeći potpisati što god pisalo u njemu, pitam se do kada će se Crna Gora boriti s ovim mrklim mrakom i kako će iz njega izaći. U pamet se, više, Crnogorci, ako vam je od nje više išta ostalo!

(Autor je predavač na Univerzitetu Okland, Novi Zelend)

2 Comments

2 Komentara

  1. Feđa

    26.04.2021. at 13:08

    E moj Jovane Čavoru, bolje ti razumiješ i voliš CG od kompletne tzv. univerzitetske zajednice, akademije, nvo organizacija i intelektualaca. Zastiđe i bruka izdajnička. Tebi hvala i nosi u srcu našu domovinu.

  2. VojoS

    26.04.2021. at 20:22

    Vrhunski tekst, besprekorna zapažanja, bravo Jovane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije