Povežite se sa nama

Politika

STAV IBRAHIMOVIĆA: Da se zahvalimo ovoj i pravimo novu vladu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Novoizabrani potpredsjedsjednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović kazao je da očekuje pad aktuelne crnogorske vlade, o čijem će se povjerenju raspravljati na sjednici parlamenta u ponedjeljak 13. decembra

Govoreći o očekivanjima u vezi s inicijativom opozicije o izglasavanju nepovjerenja Vladi Crne Gore, Ibrahimović je u Jutarnjem programu TVCG rekao da očekuje otvorenu raspravu.

“Svi smo svjesni da ova nema podršku i očekujem da se u argumentovanoj raspravi zahvalimo ovoj vladi i krenemo u kreiranje neke nove vlade. Bošnjačka stranka je za nove parlamentarne izbore”, podsjetio je sagovornik TVCG.

Prekinuti agoniju vladajuće koalicije

On smatra i da aktuelna vladajuća koalicija ne može da iznese kvalitet reformi u našoj zemlji, zbog čega bi trebalo razmišljati o manjinskoj, evropskoj vladi.

“Vjerujem, ne samo ja, nego i građani, da želimo da se prekine agonija vladajuće koalicije. Tolika heterogenost, posebno na Balkanu, ne može donijeti napredak. Mislim da je vrijeme da kao odgovorni ljudi kažemo da ovo ne ide, i da ovaj rasplet doživi kraj, pa da pravimo vladu koja će u pravom smislu biti za razvoj ove prelijepe zemlje”, rekao je Ibrahimović.

U susret lokalnim izborima naredne godine u više crnogorskih opština, Ibrahimović je rekao da očekuje dobar rezultat Bošnjačke stranke.

“Podgorica mora poslati poruku da je za Evropu, i za evroatlantske vrijednosti i za multietnički i multivjerski sklad”, rekao je Ibrahimović.

Komentarišući nedavne lokalne izbore i to da li će njihov rezultat imati uticaj na politička dešavanja na državnom nivou, Ibrahimović je rekao da je na minulim izborima poslata poruka “nama političarima da nešto dobro ne radimo i da očekuju promjene”.

Podrška Ibrahimoviću, potvrda ispravne politike BS-a

Nikola Mugoša, koji je juče izabran za predsjednika Državne izborne komisije (DIK), prema mišljenju Ibrahimovića zavređuje da bude na čelu te institucije, ohrabrujući i druge kvalitetne ljude da se prijave za druge funkcije.

On je kazao da je izbor predstavnika manjina za potpredsjednika parlamenta važan korak u Crnoj Gori.

Navodi kako imponuje gotovo jednoglasna podrška njegovom izboru, Ibrahimović je rekao da je sve to potvrda ispravne politike Bošnjačke stranke.

“Ali to obavezuje i mene da nastavimo tu ispravnu politiku, koju su prepoznali ne samo kolege u parlamentu, već i građani”, rekao je Ibrahimović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije