Connect with us

Politika

ULJAREVIĆEVA: Nedopustiva izjava Leposavića

Published

on

Daliborka Uljarević

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje, Daliborka Uljarević izjavila je da je nedopustivo da ministar pravde u trenutku kada se donosi sudska odluka izjavi da će u slučaju da lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević budu osudjeni za pokušaj terorima predložiti donošenje Zakona o amnestiji.

,,Iako se on to dosta čudno izrazio, odnosno govorio o parlamentarnoj amnestiji koja se ne može odnositi na individualne sudske odluke, nego samo na određene kategorije krivičnih djela, ministar pravde ne doprinosi tom uvjeravanju Vlade da će ona biti privržena vladavini prava.,” kazala je ona za TV Vijesti.

Ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić najavio je mogućnost donošenja zakona o amnestiji ukoliko bi se desila mogućnost da Apelacioni sud potvrdi prvostepene presude za pokušaj terorizma liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Leposavić je to saopštio u emisiji A1 na Atlas televiziji nazivajući suđenje, u dijelu optužbi protiv Mandića i Kneževića, pravnim skandalom jer su ključni ljudi Tužilaštva nekoliko puta mijenjali iskaze.

Govoreći o izjavi jednog od lidera DF-a Milana Kneževića koji je  zaprijetio: ,,Na robiju samo ako me ubiju ili uhapse!”, on a je kazala da se radi političkoj izjavi koja nije neočekivana.

“Knežević je sklon vrlo radikalnim izjavama koje su onako potentne za medijske naslove”, prokomentarisala je Uljarević.

Ona je, medjutim, ukazala da je paradoks da mu se sudi za jedno od najtežih rivičnih djela protiv jedne države, a istovremenobude izabran na čelo Odbora za bezbjednost, i po automatizmu član Vijeća za bezbjednost.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije