Connect with us

Politika

UP: Kako je nastala fotografija Keljmendija i Tabaša; Oglasio se i Konjević

Published

on

Naser Keljmendi Foto: ARMEND NIMANI / AFP / Profimedia

Bivši crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević objavio je sinoć na svom fejsbuk profilu sliku Nasera Keljmendija, koji važi za regionalnog narkobosa i novog načelnika Centra bezbjednosti Bar Veselina Tabaša. Na fotografiji se vidi da njih dvojica sjede jedan pored drugog, s osmjehom na licu.

Konjević, koji je poslanik opozicione Socijaldemokratske partije, pokazao je fotografije juče ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i članovima Odbora za bezbjednost i odbranu i zatražio da se ispita moguća veza imedju Keljmendija i Tabaša.

Iz Uprave policije je, međutim, naknadno saopšteno da su njeni pripadnici ranije provjeravali fotografiju i da je utvrđeno da je nastala tokom 2010/2011. godine u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, preciznije u prostorijama koje se koriste za prepoznavanje lica, prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji prema Naseru Keljmendiju i članovima njegove uže porodice.

„Očigledno da je predmetna fotografija, iako dostupna dugi niz godina, plasirana nakon što je Tabaš raspoređen na radno mjesto načelnika Centra bezbjednosti Bar, sa ciljem njegove lične i profesionalne diskreditacije, a ujedno i radi narušavanja integriteta Uprave policije kao jednog od segmenata sistema bezbjednosti“, saopšteno je iz Uprave policije.

Konjević je na svom fejsbuk profilu večeras ironično naveo „da smo saznali da se prepoznavanje vrši u sjedećem položaju na dvosjedu sa ruksacima preko ramena, uz osmjeh“.

U međuvremenu, poslanik SDP-a Raško Konjević ponovo je na Tviteru prokomentarisao reagovanje Uprave policije o zajedničkoj fotografiji načelnika Centra bezbjednosti Bar Veselina Tabaša i Nasera Keljmendija.

“Radnja prepoznavanja lica je definisana ZKP. Policija kaže da je slika nastala u prostoriji za prepoznavanje lica prilikom sprovođenja službenih radnji. Evo šta kaže Zakon. Ili zakon “laže” ili UP priča bajke. Neka pogledaju stav 4. Lud, zbunjen, normalan”, naveo je Konjević na Tviteru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije