Connect with us

Politika

URA: Izglasan evropski i liberalan zakon, opozicija se juče ponašala skandalozno

Published

on

Jučerašnje skandalozno, neodgovorno i kriminalno ponašanje opozicije predvođeno DPS-om u crnogorskom parlamentu i van njega kruna je njihove lažne maske kojom se pokušavaju crnogorskoj i međunarodnoj javnosti prikazati kao zagovornici evropskih vrijednosti i vrle demokrate, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su kazali da je opozicija juče grubo prekršila Ustav preko svojih ekspozitura u Državnoj izbornoj komisiji i da su ispred parlamenta pozdravljali besprizorne povike pune vulgarizama i uvrede na račun političkih neistomišljenika, i još gore, pozdravljali i ohrabrivali pokliče kojima se poziva na linč ljudi pa čak i izazivanje sukoba.

„Sve to u vrijeme dramatične epidemiološke situacije sa koronavirusom i zabrane svih okupljanja na javnim mjestima. Na svu sreću, politička magnituda im je sve slabija pa njihovo skandalozno i antidemokratsko ponašanje i djelovanje zaslužuje tek poneki od tzv. mimova na društvenim mrežama kojima uveseljavaju crnogorsku javnost. A što se tiče njihovog kriminalnog djelovanja u DIK-u tu već spremamo krivičnu prijavu koju ćemo nadležnim organima predati još danas“, poručili su iz URE.

Oni su istakli da je sinoć u parlamentu odbranjen Ustav, da je vrijeme za pomirenje i da “mafija više nikada neće vladati Crnom Gorom” a da je Crna Gora konačno na putu da postane pravna država svih njenih građana.

Kažu i da je Crna Gora sinoć dobila evropski i liberalan zakon koji sve vjerske organizacije stavlja u isti položaj i pod jurisdikciju jedinstvenog pravnog poretka države Crne Gore.

„U tom duhu, rekli bismo, duhu „crno na bijelo“ su i naša dva amandmana koja su postala sastavni dio zakona i koji krajnje precizno dovode sve vjerske zajednice u isti položaj i čuvaju svaki pedalj države i njene kulturne zaostavštine“, dodaju iz URE.

Napominju i da samoprklamovani vođa opozicije Duško Marković može da prevari još po kojeg građanina i emotivno izmanipuliše sa njim ali da većinska Crna Gora pamti svaki njegov potez od prije trideset godina do danas.

„Takvo je i jučerašnje licemjerno šepurenje pred crnogorskom javnošću i znamenjima sa tobožnjom ljubavlju prema Crnoj Gori i Crnogorcima imajuću u vidu da se prije trideset godina crnogorskim obilježjima ironično podsmijavao a istinske zagovornike crnogorske nezavisnosti nazivao izdajnicima. Pametnome dosta“, zaključili su iz URE.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije