Connect with us

Politika

URA: Ko ugrozi evropski put nema našu podršku

Published

on

Građani ne treba da imaju dilemu da je svaki napad na ljude koji su u vrhu bezbjednosnog sektora motivisan ili namjerom da se sektrorom upravlja van Crne Gore i za račun drugih država, ili pokušajem da se zaustavi borba protiv šverca i kriminala ili namjera da se Crna Gora skrene sa evropskog puta, navode iz Ure

Bilo koji pojedinac ili grupa, ma o kome se radilo, koji pokuša da ugrozi evropski put i budućnost Crne Gore ne može imati podršku Gređanskog pokreta URA, saopštio je poslanik te stranke Miloš Konatar.

Za Uru, kako je dodao, evropska, ekološka i građanska Crna Gora nema alternativu.

-Dakle, kada je u pitanju zaštita nacionalnih interesa, a evropski put naše države to svakako jeste, sa nama ne može biti trgovine i pregovora.

Sektor bezbjednosti, naročito Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije, za ovo kratko vrijeme su ostvarili impresivne rezultate koji nas približavaju EU i sa kojima svi treba da se ponosimo, naročito u dijelu borbe protiv korupcije i kriminala. Zabranom šverca cigareta u Luci Bar, hapšenjima kriminalnih klanova, korumpiranih političara i biznismena bliskih bivšoj vlasti građani su se mogli uvjeriti da sektor bezbjednosti radi isključivo u interesu države Crne Gore. Kruna dosadašnjeg rada bila je zaplijena 1,4 tone kokaina, što je najveći udarac švercu ikada u Crnoj Gori- naveo je Konatar.

Prema njegovim riječima, najvažnije od svega je da su sektor bezbjednosti, kao i Uprava policije sačuvali građanski mir u Crnoj Gori, a to nema cijenu.

-Imajući u vidu rezultate sektora bezbjednosti kojim koordinira potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, građani ne treba da imaju dilemu da je svaki napad na ljude koji su u vrhu bezbjednosnog sektora motivisan ili namjerom da se sektrorom upravlja van Crne Gore i za račun drugih država, ili pokušajem da se zaustavi borba protiv šverca i kriminala ili namjera da se Crna Gora skrene sa evropskog puta- kazao je Konatar.

Tako, dodaje, nešto Građanski pokret URA neće dozvoliti. Oko nacionalnih interesa i evropske budućnosti Crne Gore sa nama nema pregovora.

-URA je dala podršku Vladi koja svoju politiku i rad zasniva na posvećenosti evropskom putu Crne Gore i snažnoj saradnji sa našim zapadnim partnerima. Bilo kakva promjena strateške orjentacije i evropske perspektive Crne Gore ne može i neće imati našu podršku- naveo je Konatar.

1 Comment

1 Komentar

  1. malicrnogorac

    10.09.2021. at 14:17

    ADA ČUŠ !
    Neda ura !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije