Connect with us

Politika

URA POSTAJE ’’MALI DF’’: Rajo ’’bari’’ Dritana da otvoreno prigrli velikosrpstvo, Vučića i Putina!?

Published

on

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu, osumnjičeni saradnik srpsko-ruskih obavještajnih službi Dritan Abazović potpuno je van kontrole, nema moć da se obuzda i njegovi javni nastupi su postali manijakalne tirade frustracija, straha i testosteronske preopterećenosti.

U stilu uspaljenog orangutana u tjeranju, ričući prilikom svakog javnog nastupa, pokušava da se smiješnim konstrukcijama na račun političkih protivnika ’’opere’’ za svoje kriminalno-veleizdajničke radnje koje već duže vremena obavlja po nalogu zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve. O tome koliko je izgubio dodir sa realnošću svjedočili smo na nedavnoj sjednici Odbora za bezbjednost kada je iz samo njemu znanih razloga mahao fotografijom iz 1996. godine, što ga je dodatno kompromitovalo i još dublje uguralo u kaljugu bruke i političkog beščašća po kojoj se odavno valja.

Ofirao se kao srpsko-ruski igrač

Bez obzira na sumanute pokušaje da pažnju javnosti skrene sa svojih nepočinstava, jedna stvar je kristalno jasna – kontroverzni Dritan se ofirao kao pokrovitelj rusko-srpskog hibridnog djelovanja i saradnik kriminalnih struktura koji želi da preuzme unosni biznis šverca cigareta.

Što bi mlade đevojke dale da ih momci gledaju kao Rajo Dritana…

Nakon što je smijenio Sava Kenteru sa mjesta direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), što je izazvalo stihiju negativnih reakcija kako domaće, tako i međunarodne javnosti, Abazovićeva kombi partija bezličnoh poltrona je već uveliko pala ispod linije cenzusa.

Pošto se kontroverzni Abazović ofirao kao srpsko-ruski špijun, sa veoma sumnjivim tendencijama ka preuzimanju kriminalnih poslova, izgubio je potpuno podršku Zapada, biračkog tijela, a njegovi pokrovitelji iz ,,medijske mafije’’ su počeli žestoko da ga kritikuju ograđujući se od njega i njegove kombi partije.

Stoga je samo pitanje vremena kada će Abazović i njegova URA biti izbrisani iz političkog života Crne Gore. O hapšenju i procesuiranju je još uvijek rano govoriti.

Sve ovo Abazovića i URA-u svrstava u rang velikih političkih gubitnika i promašaja, pa nije ni čudo što je kontroverzni tehnički premijer naišao na simpatije još jednog osvjedočenog političkog gubitnika – Andrije Raja Mandića, lidera srbonacističke Nove srpske demokatije (NSD).

Romansa sa Rajom

Na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, na kojoj se u srijedu raspravljalo o Abazovićevim veleizdajničko-špijunskim, kriminalnim radnjama, jedini koji je tehničkog premijera gledao sa simpatijma je upravo Mandić.

Leptirići u stomaku: Dritan bi rado prihvatio nabacivanje šarmantnog Raja, ali još se boji od mrskog zapada!

Lider NSD je ’’tješio’’ Abazovića poručujući mu ’’kako ga razumije’’ i kako su, zamislite, i njemu ’’isto kao i Abazoviću spočitavali da radi za Beograd i Moskvu’’. U pojedinim trenucima Mandić je posmatrao Abazovića romantičnim pogledom kakav se može vidjeti samo kod muških pripadnika beranskog podmlatka NSD-a, dok uz dvolitru piva u ruci gledaju mladu četnikulju kako na političkoj litiji, maše crnom zastavom sa mrtvačkom glavom.

’Jasno je da je Abazović politički mrtvac, potpuno je propao, URA više ne postoji kao partija i predstavljalo bi enorman uspjeh kad bi na sljedećim izborima prešli cenzus. Mandić kao iskusni politički lešinar želi da pridobije Abazovića, za koga zna da je, isto kao i on, srpsko-ruski igrač koji želi da uruši temelje državnosti Crne Gore da bi je lakše integrisao u okvire ’’srpskog sveta’’. Mandićev cilj je jasan – želi da naćera Dritana da se javno odrekne zapada i EU i da se zvanično okrene Aleksandru Vučiću i Vladimiru Putinu, odnosno velikosrpstvu i putinofiliji’’, rekli su naši izvori dobro upućeni u dešavanja u neočetničko-putinističkom političkom korpusu.

Kako su istakli naši izvori, Mandić želi da okuraži Dritana da istraje na putu ’’srpskog sveta’’ i putinizma.

’’Lider NSD, ali i ostali lideri DF-a bi bili veoma zadovoljni kad bi Abazović konačno prekinuo da se folira i otvoreno prihvatio velikosrpsko-putinističku ideologiju koju sprovodi iza providne fasade ‘prozapadnog’ političara. Mandić i ostali lideri DF-a ne kriju da su pod pokroviteljstvom Beograda i Moskve kao i Abazović i URA. Oni bi samo htjeli da i Abazović to zvanično prizna, i da formiraju antizapadnu vladu u kojoj bi URA postala ’’mali DF’’. Abazović je faktički već pretvorio URA-u partiju sličnu DF-u, a podrška Mandića je samo potez kojim lider NSD želi da kontroverznog tehničkog premijera natjera da se potpuno ofira’’, rekli su naši izvori.

Sa jedne od pres konferencija Demokratskog fronta

Veze sa srpskim i ruskim operativcima

Podsjetimo, smjena Sava Kentere sa čelnog mjesta u ANB-u je po svemu sudeći potez kojim je kontroverzni premijer u tehničkom mandatu potpisao svoje političko samoubistvo.

Kentera je smijenjen iznenada i to samo nekoliko dana nakon što je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), pokrenula istragu protiv više osoba u Podgorici zbog sumnje da su sarađivali sa ruskom tajnom službom.

Za špijunažu u korist Rusije privedena su dvojica crnogorskih državljana, iz zemlje je protjerano 28 stranaca, uglavnom Rusa i jedan samoproklamovani srpski ambsador, a šest službenika ruske ambasade proglašeno je personama non grata. Supruga uhapšenog Radomira Sekulovića jednog od osumnjičenih za špijunažu u korist Rusije, je kandidatkinja za odbornicu na podgoričkoj listi URA, partije kontroverznog Abazovića, koju predvodi Luka Rakčević.

Sve su glasnije spekulacije da je Abazović dobio signal od nalogodavaca iz Beograda i Moskve da ovakve akcije ubuduće zaustavi smjenom Kentere.

Takođe je moguće da je kontroverzni Abazović smijenio Kenteru da bi sabotirao istragu o švercu cigareta koja je dovela do hapšenja njegovog partijskog kolege i najbližeg saradnika Rada Miloševića, bivšeg direktora Uprave prihoda i carina. Milošević je uhapšen 1. oktobra zbog sumnje da je bio dio organizovanog lanca šverca cigareta.

Detaljnije o kriminalno-veleizdajničkim aktivnostima kontroverznog premijera u tehničkom mandatu Abazovića čitajte na OVOM LINKU.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije