Connect with us

Vijesti

BEČIĆ: Đukanović prošle godine bez pravnog uporišta odložio izbore u Tivtu, hajka na objedinjavanje lokalnih izbora

Published

on

Prema njegovim riječima, objedinjavanje predstojećih lokalnih izbora je interes Crne Gore, a da su tim rješenjem obuhvaćene i opštine u kojima je na vlasti državna vlast, ali i opozicija sa državnog nivoa, te i da se mandati produžavaju za par mjeseci, a ne uskrajućuju se bilo kakva prava bilo kome

Ovolika hajka na objedinjavanje lokalnih izbora, ogolila je do kraja potrebu nekih da zemlju pokušavaju držati u konstantnom vanrednom političkom stanju i atmosferi tenzija, podjela, konflikta i izbora, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Bečić je na svom Tviter nalogu napisao i da je predsjednik Milo Đukanović prošle godine, u martu, desetak dana pred održavanje lokalnih izbora, nakon predaje izbornih lista, u toku izbornih radnji, bez ikakvog pravnog uporišta u zakonima države Crne Gore odložio lokalne izbore u Tivtu zbog koronavirusa.

Kako je pojasnio, u tom trenutku ni jedan zakon države Crne Gore nije davao tu mogućnost Đukanoviću.

Dodao je i da će sada, nakon usvajanja dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, imati konkretno zakonsko uporište i zakonsku obavezu da uskladi Odluku koju je donio kao niži pravni akt i odloži izbore zakazane za 9. decembar.

“Da ne govorim da je Skupština Crne Gore prije 15 godina donijela istovjetnu dopunu Zakona o lokalnoj samoupravi i produžila mandat za oko pola godine skupštinama opština i predsjednicima opština, kako bi se objedinili lokalni izbori i održali zajedno sa parlamentarnim izborima”, naveo je predsjednik Skupštine.

Prema njegovim riječima, objedinjavanje predstojećih lokalnih izbora je interes Crne Gore, a da su tim rješenjem obuhvaćene i opštine u kojima je na vlasti državna vlast, ali i opozicija sa državnog nivoa, te i da se mandati produžavaju za par mjeseci, a ne uskrajućuju se bilo kakva prava bilo kome.

“Znači, nema selektivnosti, već jednakog odnosa prema svima. O tome ko treba da ima strah od izbora pokazali su Nikšić i Herceg Novi, ali je dosta više političkih nadgornjavanja. Na prvom mjestu je interes Crne Gore i njenih građana, koji zdušno podržavaju objedinjavanje izbora i zaustavljanje ekstremizacije društveno-političkih prilika”, napisao je Bečić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije