Connect with us

Vijesti

BOGDANOVIĆ: DPS će promijeniti sve slabosti iskazane u prethodnom periodu

Published

on

Demokratska partija socijalista DPS odlučila da mijenja sve slabosti koje je iskazala u prethodnom periodu, poručio je generalni sekratar te partije Aleksandar Bogdanović na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a u Tuzima.

“Početkom reformskih procesa, intenziviranih nakon Kongresa, trasiran je budući pravac političkog djelovanja. Bogdanović je rekao da se samo na taj način može vratiti povjerenje birača i građana, koje je u jednom kratkom vremenskom periodu bilo izgubljeno a što su pokazali prethodni parlamentarni izbori 30. avgusta”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Članovi partije, kako je naveo Bogdanović, neće sjedjeti “skrštenih ruku”.

“Moramo pokazati proaktivniji i agilniji pristup budućem partijskom djelovanju koji će biti zasnovan na zaštiti državnih interesa. Na taj način moramo i odlučivati, jer se sada nalazimo na raskrsnici između savremenog i tradicionalnog, građanskog i srednjovjekovnog ili teokratskog i sekularnog. Smatram da građanski koncept nema alternativu i samo zajedničkim timskim snagama možemo izdejstvovati ono što je cilj i DPS-a , a to je savremena, građanska evropska Crna Gora”, rekao je Bogdanović.

Potpredsjednik DPS Abaz Dizdarević je izrazio svoje zadovoljstvo što se Opštinskom izbornom konferencijom u Tuzima nastavlja sa reformskim aktivnostima na polju aktivne transformacije partije.

„Svako vrijeme traži ljude koji će nositi odgovornost za aktuelne probleme, a Crna Gora prolazi možda i najteže trenutke u svojoj novijoj istoriji. Znam da je građanska i multinacionalna Crna Gora uvijek čuvana upravo u Tuzima, a sa sigurnošću možemo reći da će uz naš zajednički, posvećen odnos, ta ideja biti i odbranjena u ovom gradu”, saopštio je Dizdarević.

U svom obraćanju predsjednik Opštinskog odbora DPS Tuzi Mirza Pepić je istakao da je uprkos negativnim prognozama političkih oponenata, DPS u Tuzima i dalje najjači politički subjekt, te da će partijske reforme doprinijeti još većem jačanju partije.

“Bez obzira na sve, i dalje smo stub očuvanja građanskog društva, i glavni promoteri evropskih vrijednosti”, rekao je Pepić.

Na sjednici je zajednički konstatovano da DPS kao najodgovornija državnotvorna partija ima zadatak da danas sačuva sve vrijednosti koje su teško izgrađivane, a tiču se očuvanja najvećih civilizacijskih dometa – multikulturalizam, multireligijski, multinacionalni sklad i mir na ovim prostorima. Kako je poručeno, narušavanje ovih dometa na svim nivoima je ono što je ovih godinu dana bio zadatak koji je sprovodila aktuelna vlast, sa druge strane DPS je izrazila svoju spremnost za aktivno suprotstavljanje idejama koje imaju rušilačke namjere.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije