Connect with us

Vijesti

DEMOKRATE: “Oni koji su odbili rekonstrukciju da usaglase stavove”

Published

on

Demokrate su spremne da razgovaraju samo o onim modalitetima koje usaglase oni koji su odbili rekonstrukciju Vlade, saopšteno je iz te partije. Međutim imaju dva uslova, a to je da se izbori održe tek 2024. godine i da se očuva izborna volja građana

Oni su u odgovoru na upit Demokratskog fronta da li su za rekonstrukciju Vlade ili izbore kazali da im je žao što je protivljenje 3 poslanika modelu razrješenja otvorenih političkih pitanja koje je podržalo 38 poslanika i premijer dovelo da današnjih političkih posljedica i vratilo nas korak unazad.

“Predlog za rekonstrukciju Vlade odbijen je od strane 3 poslanika GP URA, nakon čega ste saopštili političku odluku da odustaju od rekonstrukcije Vlade. Imajući u vidu prethodno navedenu činjenicu, a posebno ističući da su se dvije od tri koalicije prethodno usaglasile oko modela izlaska iz krize, pa predložile model, logično je i sada da oni koji su odbili predloženo rješenje za izlazak iz političke krize ili od njega odustali zbog prethodno navedenih razloga, usaglase svoje stavove, koje ćemo razmotriti”, saopštile su Demokrate.

Međutim,  imaju uslov da stavovi sadrže dvije obavezujuće klauzule da izbori budu tek 2024. godine;

I da se očuva izborna volja građana do 2024. godine.

“Naglašavamo da ćemo se uvijek odazvati na poziv za razgovor o razrješenju aktuelne političke krize i traganju za modalitetima rješenja, jer je to nešto što čeka Crna Gora, ali da ne bi bilo zabune, ističemo da se nećemo izjašnjavati o pojedinačnim predlozima konstituenata parlamentarne većine, već samo o onim koje kolege usaglase – na isti način kako je i predložena rekonstrukcija Vlade”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije