Connect with us

Vijesti

DF: Iza saopštenja CIVIS-a stoji bivši trgovac ajvarom sada ekspert za bezbjednost u Vladi

Published

on

Iz Demokratskog fronta reagovali su na tvrdnje CIVIS-a u kojem se navodi da oni neće sa DPS-om rušiti Vladu ali i da ne mogu biti nijemi posmatrači “grabeža DF-a da uđe u vlast”, rekavši da su sigurni da autor saoptenja CIVIS-a nije lider te organizacije Srđan Pavićević već, kako kažu, nekadašnji trgovac ajvarom koji se danas u ime CIVIS-a predstavlja kao vodeći „ekspert” za bezbjednost u Vladi Zdravka Krivokapića.

-Samo bi se neki tako dokazani „ekspert” sa pozicije člana Vlade i sa takve „visine”, u ime jednog političkog predstavnika naroda u Skupštini Crne Gore, obraćao liderima Demokratskog fronta da oni, eto, žele da i njihove stranke dobiju ono što je on već prigrabio za sebe- poručili su iz DF-a.

Oni dodaju da im nije jasno zašto se udruženje građana CIVIS ljuti na Demokratski front i vrijeđa lidere tog političkog saveza.

-Da li je po srijedi činjenica da je ideja ekspertske vlade u izvođenju Zdravka Krivokapića iskompromitovana ili je nešto drugo u pitanju? Svi smo objektivno sagledali bilanse “eksperata” i zaključili da je postojeće stanje neodrživo, a da su rezultati Vlade poražavajući. Vlada je iznevjerila pobjedu od 30. avgusta jer narod nije dobio ono za šta je glasao na talasu borbe protiv DPS diktature i odbrane svetinja- kazali su iz DF-a.

Dodaju i da je više puta i sam Pavićević isticao činjenicu da  eksperti nisu oni eksperti koji bi odgovarali standardima koje treba zadovoljiti.

-Nesumnjivo da je dr Pavićević jedan od istaknutih ljekara u Crnoj Gori, ali za ostale oblasti, a naročito za pitanja politike i tranzicije autokratskih režima u demokratsko društvo, nema neka posebna znanja, ni iskustvo. Medicinska nauka je jedno, a politika drugo. Što se tiče profesionalnog opredjeljenja, odgovore zašto istaknuti ljekar nije posebno uvažen u toj oblasti, treba da daju Crnogorska akademija nauka i Medicinski fakultet- poručuju iz najjače partije parlamentarne većine.

Kako su kazali, u politici, za razliku od akademije i univerziteta, svaki punoljetni građanin se izjašnjava o onima koji se vlastitom voljom kandiduju i iskažu spremnost da prihvate stepen uticaja koji im taj narod odredi.

-Neko dobije više, a neko manje, ali ih niko nije prisiljavao da idu na izbore i da se nakon toga pozivaju na argumente koji su bili narodu poznati i prije glasanja. To je jedina mjera koja postoji. I ona se u demokratskim društvima ne daje za stalno, već provjerava periodično. Narod je prošlim izborima Demokratskom frontu dao mnogostruko veće povjerenje u odnosu na nekoga ko je dobio svega jedan mandat- dodaju u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije