Povežite se sa nama

Vijesti

Đukanović: Kada bismo na velikosrpski nacionalizam odgovarali crnogorskim ili nekim drugim, to bi bio kraj Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na sastanku je istaknuto da je DPS u prethodne dvije decenije zahvaljujući ljudskim resursima, svojoj hrabrosti i vizionarstvu uspjela da stogodišnji san o obnovi državnosti pretvori u stvarnost, da demokratski i ekonomski ojača državu, uvede je u NATO i učini je najozbiljnijim kandidatom za članstvo u EU

U cilju nastavka unutarpartijskih reformi, u Rožajama je održana 9. Opštinska izborna konferencija i izabran novi saziv opštinskog odbora.

Još jedna u nizu konferencija, je pokazatelj da DPS intenzivno nastavlja sa kadrovskim jačanjem partije, što je ispunjenje jednog od glavnih ciljeva postavljenih na Kongresu iz januara mjeseca ove godine.

Milo Đukanović

Prisutnima se obratio predsjednik Milo Đukanović, koji je tokom svog izlaganja rekao da nikada nije bilo u ovih trideset godina žešće ofanzive na nezavisnu Crnu Goru, njen građanski karakter, na njenu multietničku demokratiju i na njen evropski put, nego što je to bilo prošle godine.

“Rožaje je davalo ogromnu podršku ne nacionalnoj, nego građanskoj politici DPS-a. Ne zanemarujem ono što je nacionalni sastav Rožaja, ali to samo potvrđuje da ne razmišljamo nacionalno, ne daj bože nacionalistički, nego znamo da ovdje žive ljudi koji su duboko svjesni da Crnoj Gori nema opstanka, pa time ni svima nama u njoj, ako je ne izgrađujemo kao građansku državu. Onog trenutka kada bismo napravili fatalnu grešku, da krenemo da se nacionalno sukobljavamo po Crnoj Gori, kada bismo krenuli da na velikosrpski nacionalizam odgovaramo crnogorskim ili bilo kojim drugim nacionalizmom to bi bio kraj Crne Gore. Dakle, mi smo vrlo ubijeđeni da je Crna Gora svojom strukturom, a ne zaboravimo i svojom istorijom, predodređena da bude građanska država”, rekao je Đukanović.

Prisutne je pozdravio i član Predsjedništva Nikola Rakočević, koji je poručio da je neophodno reafirmisati politiku, da bismo ponovo bili dio neke nove većine, i da je zbog toga potrebno da budemo zajedno jer nam je zajedništvo najpotrebnije.

Nikola Rakočević

„Od 1995. godine bilo je nekoliko posrnuća u našim političkim naporima, ali smo svakog puta ustajali nakon pada i kao rezultat ostvarili nezavisnu, građansku, multietničku Crnu Goru koja je na evropskom putu. Značajnu zaslugu za sva krupna dostignuća u državnoj politici imaju svi manjinski narodi u Crnoj Gori“, poručio je Rakočević.

U svom obraćanju Mehmed Husović je sa zadovoljstvom konstatovao da je Opštinski odbor DPS Rožaje čiji je predsjednik, jedan od boljih odbora u okviru partije.

Mehmed Husović

„Rezultat koji smo ostvarili u Rožajama ne bi smio izostati ako imamo u vidu činjenicu da je na čelo naše partije predsjednik Milo Đukanović, utemeljivač građanske Crne Gore, države u kojoj su nacionalne i vjerske razlike tretirane kao bogatstvo a ne kao problem i nedostatak“, saopštio je Husović.

Na sastanku je istaknuto da je DPS u prethodne dvije decenije zahvaljujući ljudskim resursima, svojoj hrabrosti i vizionarstvu uspjela da stogodišnji san o obnovi državnosti pretvori u stvarnost, da demokratski i ekonomski ojača državu, uvede je u NATO i učini je najozbiljnijim kandidatom za članstvo u EU. Takođe rečeno je da za svega jednu godinu neodgovorne vladavine, aktuelna vlast uspjela Crnu Goru da uvede u neizvjesnost i vrati na početak devedesetih godina prošlog vijeka, te zajednički konstatovano da se tome naša partija odlučno suprotstavila.

Konferenciji su prisustvovali i generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović, potpredsjednici Jevto Eraković i Abaz Dizdarević, predsjednica Alijanske žena Drita Llolla, koordinator ispred Izvršnog odbora Mihailo Anđušić, članovi Glavnog odbora iz njihove opštine, predstavnici partija koalicionih partnera, kao i drugi brojni gosti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije