Connect with us

Vijesti

DOBRIČANIN: Marković i DPS mi nijesu dali ništa

Published

on

Dobričanin (FOTO: RTCG)

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je premijeru Dušku Markoviću da mu ni on ni Demokratska partija socijalista nijesu dali ništa osim njegove plate iz Kliničkog centra, te da je sve nekretnine naslijedio od roditelja i kupio kreditnim zaduživanjem.

Dobričanin kaže da je Marković dobio dezinformacije i da je u programu izgovorio neistine.

“Gospodine Markoviću, ja sam došao u Crnu Goru 1999. ali na svoje, u svoju kuću i nisam radio u zdravstvenom sistemu. Već 2000. godine ja odlazim iz Crne Gore u Srbiju. Radio sam u Kliničko bolničkom centru u Prištini koji je bio dislociran u Gračanicu, Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici i Zdravstvenom centru Kruševac. Ponovo se vraćam u Crnu Goru, ali sada u stan koji mi je kupio pokojni otac 2004. godine. Do 2008. godine ja primam platu sa mog matičnog fakulteta i KBC-a ali samo imam specijalistički staž u Kliničkom centru Crne Gore. Ja sam prvi i jedini specijalizant iz Srbije koji je dio svog staža odradio u Crnoj Gori. Ni prije, a ni poslije mene ta praksa ne postoji. Znači, ja sam stan kupio kada nisam bio zaposlen u crnogorskom zdravstvenom sistemu”, kazao je Dobričanin.

Ističe da prvi radni odnos u Crnoj Gori počinje januara 2008. godine.

“Tada sam i bio postavljen za direktora Urgentnog centra. Tada su u Urgentom centru radila samo dva doktora, ja i dr Darko Radulović osvjedočeni opozicionar i bivši direktor Urgentnog centra. Šta sam uradio i kakav je danas Urgentni centar to možete da vidite i to su moje zasluge, gospodine Markoviću. To dobro znaju doktori koji su u vašoj partiji pa ste trebali i njih priupitati”, kazao je on.

Ističe da mu Marković ni DPS nisu dali ništa.

“Slovima i brojem. Niti stan niti  bilo koji novac osim plate. Moja radna angažovanja su bila u skladu sa mojom edukacijom koju sam sticao u Crnoj Gori, Srbiji, Izraelu, Njemačkoj, Belgiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Rumuniji… pročitajte moju biografiju i onda će vam sve biti jasnije, jer u ovom magnovenju počinjete da izmišljate neistine. Samo prošle godine, u crnogorski zdravstveni sistem uveo sam tri nove, najsavremenije metode”, navodi se u reagovanju.

Sve svoje nekretnine je, kako kaže, ili naslijedio od roditelja ili kupio i preko banke isplaćuje kredit.

“Da li mi je bilo dobro ili loše, to će procijeniti neko drugi, a ne DPS. Ja nikada nisam bio politički angažovan sve do 2017. godine kada sam pristupio Ujedinjenoj Crnoj Gori na šta sam ponosan. Što se državljanstva tiče, istog dana smo dobili to državljanstvo ja i Marina Abramović, a neposredno prije toga i Taksin Šinavatra.  Hajde da upitamo građane Crne Gore ko im je više dobra donio, oni ili ja”, navodi Dobričanin.

On je poručio premijeru da će ubrzo videti kojim doktorima je davao stanove i kredite koje nisu vraćali i koliko puta u karijeri tako.

“Tada ćemo vidjeti koje su njihove zasluge, ali bojim se da više od partijske knjižice DPSa nema tu puno vrlina”, kazao je on.

To što je etnički Srbin smatra da je isto što i Crnogorac.

“To je moje pravo. Crnu Goru volim jer je ona moja država za koju su živote dali moji preci. Ja se danas borim da ona bude bolja, pravednija i naprednija.  Slažem se da se Vi čudite da je meni dobro, a da se borim protiv Vaše prtije. To je bio sistem vašeg vladanja. Da pojedincima iz partije bude dobro a ostali ko se kako snađe. Biti drugačiji ne znači ne voljeti Crnu Goru. Misliti drugačije od DPS-a ne znači mrziti i biti izdajnik. Naša ljubav prema Crnoj Gori je već dokazana. Mi želimo bolju Crnu Goru”, zaključio je Dobričanin.

Premijer je u Jutarnjem program TVCG kazao da Dobričanin nikada nije bio diskriminisan, da ga je vlast 1999. primila u Crnu Goru, da je dobio državljanstvo, posao u KCCG, bio direktor Urgentnog centra i dobio stan od države.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije