Povežite se sa nama

Vijesti

KABINET PREMIJERA: Uskoro inicijativa za novi krug razgovora

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vlada će, u najkraćem roku, pokrenuti inicijativu za novi krug razgovora kojim će se ustanoviti osnovni principi modela unapređenja njenog rada, saopšteno je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića

U saopštenju se navodi da je Krivokapić obavio prvi krug razgovora pojedinačno, sa svim predstavnicima partija parlamentarne većine, na osnovu postignutog sporazuma dva najjača politička subjekta kojim јe pokrenuta inicijativa za unapređenja rada Vlade.

„U razgovorima je iskazan visok nivo spremnosti i saglasnosti da se bez uslovljavanja, putem razmjene mišljenja i konstruktivnog dijaloga, uz poštovanje potpisanog sporazuma tri lidera koalicionih lista od 8. septembra prošle godine, pronađe najbolji model unapređenja rada Vlade i odnosa između Vlade i parlamentarne većine“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su svi učesnici razgovora istakli da bi Vlada, ojačana kontinuiranom jedinstvenom podrškom parlamentarne većine, oročena na puni mandat do 2024. godine, prevashodno imala za cilj vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, unapređenje životnog standarda, kao i ubrzane reforme na putu ka članstvu u Evropsku uniju.

Kako su kazali iz kabineta premijera, učesnici razgovora ocijenili su da pokrenuti dijalog treba da ojača saradnju zakonodavne i izvršne vlasti, uz spremnost da se stavi moratorijum na sve dosadašnje nesporazume i pitanja koja bi mogla opterećivati funkcionalnost rada Vlade i parlamentarne većine.

„U najkraćem roku, Vlada će pokrenuti inicijativu za novi krug razgovora kojim će se ustanoviti osnovni principi modela unapređenja rada Vlade i parlamentarne većine“, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije