Povežite se sa nama

Vijesti

KALUĐEROVIĆ “Glas za SDP i Građane glas za bolju budućnost Cetinja i CG”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kandidat za odbornika na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje” Boris Kaluđerović kazao je da će se SDP i Građani “Svim srcem za Cetinje” zalagati za mobilizaciju svih resursa, izgradnju neophodnog institucionalnog ambijenta, povoljnu investicionu klimu i uspostavljanje kreativne saradnje gradske uprave i svih zainteresovanih strana, naročito vlasnika malih i srednjih preduzeća

“Formiraćemo Investiciono-garantni fond koji će svake godine podržati značajan broj start-up biznis ideja, postojećih malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih proizvođača, a koji će biti finansiran od sredstava Prijestonice i međunarodnih fondova. Unaprijedićemo funkcionisanje administracije, pojednostaviti, ubrzati i učiniti jeftinijim usluge građanima i privrednicima i stvoriti kvalitetnije infrastrukturne preduslove za razvoj privrede, što će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta u realnom sektoru proizvodnje i usluga”, navodi se u saopštenju.

Kaluđerović dodaje da će urediti i komunalno opremiti biznis zone Gornji Obod i Zagrablje sa, kako su kazali, najpovoljnijim uslovima za ulaganje.

“Oslobodićemo plaćanja opštinskih taksi i komunalija sve preduzetnike koji budu ulagali u nova radna mjesta uz uslov da u predviđenom periodu stave fabriku ili pogon u funkciju i zaposle dogovoreni broj radnika. Kako bi Cetinje postalo atraktivna investiciona lokacija potrebno je ulagati i u obrazovni sistem sa posebnim akcentom na dualno obrazovanje, jer strani investitori, osim potrebne infrastrukture i stabilnog političkog i ekonomskog ambijenta, zahtijevaju kvalifikovanu radnu snagu”, navodi se u saopštenju Kaluđerovića.

On dodaje da će realizovati konkretne mjere i sistem podrške lokalnom biznisu i novim investitorima koji će 24 časa biti na usluzi svima koji su zainteresovani za ulaganje u Cetinje.

“Zbog svega navedenog, a prije svega zbog profesionalnog i moralnog digniteta ljudi koji stoje iza izborne liste SDP i Građani „Svim srcem za Cetinje“, izbor je nikad lakši. Zato u neđelju zaokružite broj 4 za novu i bolju budućnost crnogorske Prijestonce”, zaključio je Kaluđerović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije