Connect with us

Vijesti

Knežević: Krivokapić da odmah podnese ostavku

Published

on

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je, u emisiji „Press plus sa Rajkom Raičević“ na Adria televiziji, da premijer Zdravko Krivokapić treba da podnese ostavku i time pomogne izlasku iz teške političke krize u Crnoj Gori.

On je istakao da je, što se tiče DF-a, priča o rekonstrukciji Vlade završena, dodajući da je trenutno stanje neodrživo i da DF „sigurno neće biti saučesnik u ubijanju građana Crne Gore u ekonomskom, društvenom, socijalnom i svakom drugom smislu“.

“Svakako smatram da bi premijer Krivokapić mogao da pomogne i da koliko je večeras ili sjutra ujutru podnese ostavku na mjesto premijera, jer je više nego evidentno da nema podršku parlamentarne većine i da čitavo crnogorsko društvo postaje talac njegove neobjašnjive želje da zadrži fotelju premijera po svaku cijenu“, rekao je Knežević.

On je kazao da Krivokapić treba da pogleda realnosti u oči i prestane da bude kočnica postizanju dogovora, odnosno izađe iz kabineta premijera i omogući parlamentarnoj većini nesmetano funkcionisanje i djelovanje.

Knežević je istakao da DF, bez obzira na postupanje Krivokapića, neće odustati od inicijative za formiranje nove Vlade.

„Očekujemo odgovor naših kolega iz parlamentarne većine do petka. Vjerujem da će taj odgovor u značajnom mjeri biti pozitivan, to jest da će oni biti spremni da razgovaraju sa nama na temu izbora nove Vlade, a onda bi narednih dana sa njima razrađivali određene modalitete i imali jasne predloge kako vidimo tu Vladu“, naveo je lider DNP-a.

Knežević je dodao da je blagi optimista da će doći do dogovora parlamentarne većine.

„Čini mi se da sve ono što se desilo na sastanku daje pravo za neku vrstu blagog optimizma uz, kažem, još jednu molbu Krivokapiću, koji može da mi bude otac, stariji je od mene preko 20 godina, da svojom ostavkom pokaže odgovornost, ozbiljnost i pomogne svih građanima Crne Gore, koji očekuju reforme i promjene“, rekao je on.

Knežević je ukazao da su članice aktuelne vladajuće koalicije na prošlim izborima izašle sa jasnom porukom da neće praviti nikakav vid koalicionih aranžmana sa DPS-om posle izbora.

„Ukoliko bi se to, ipak, desilo to bi značilo iznevjeravanje izborne volje građana i svakako da mi, kao najjači politički subjekt u Crnoj Gori, imamo obavezu da zaštitimo izbornu volju građana i naravno da su protesti potpuno legitiman vid odbrane te izborne volje građana“, kazao je on.

Knežević je dodao da ga još uvijek niko nije kontaktirao povodom njegovih saznanja da su fukcioneri i aktivisti DF-a prisluškivani u jednom hotelu na primorju uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

„Do današnjeg dana niko me, tim povodom, nije kontaktirao iz Specijalnog državnog tužilaštva. Danas sam, u svojstvu predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, uputio dopis direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanu Vukšiću da mi, u skladu sa članom 3 Zakona o tajnosti podataka, saopšti da li su moja saznanja tačna, jer ukoliko jesu – onda se mi nalazimo pred totalnim kolapsom“, istakao je Knežević.

On je dodao da očekuje odgovor od Vukšića, navodeći da bi, u slučaju da je prisluškivan neko drugi, čitava Crna Gora bila na nogama.

„Međutim, kada se prisluškuje DF, kada se Andrija Mandić i ja pet godina protivzakonito i protivustavno prisluškujemo – onda je sve normalno. Izgleda da je potpuno prirodno da se 278 ljudi iz DF-a prisluškuje u hotelu, koji je ozvučen za te namjene, i da imamo totalno ćutanje institucija. Ja sam saopštio da imam informaciju o prisluškivanju. Vjerujem da je tačna, ali ja nisam Tužilaštvo. Tu informaciju treba da istraži Tužilaštvo, a očekujem i reakciju ANB-a, jer je ovo mnogo ozbiljnije nego što je bilo prisluškivanje Milivoja Katnića“, istakao je Knežević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije