Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapićev kabinet propjevao i poručio Đukanoviću: A ti… ti se nećeš vratiti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Posljednjih dana svjedočimo horskom naricanju predsjednika DPS-a (na korak od ostavke) – M.Đ. (Mila Đukanovića), bivšeg potpredsjednika i poslanika – D.M. (u dubokoj ostavci) i nekolicine „taster” partijskih omladinaca i gestikulirajućih prototipa svoga gospodara, kako pokušavaju održati u životu ideju o navodnom političkom uskrsnuću DPS-a, kazali su u Kabinetu premijera Zdravka Krivokapića.

U Kabinetu predsjednika Vlade su rekli da Đukanović “na korak od ostavke” poručuje kako je vrijeme ove Vlade „vrijeme propadanja Crne Gore”.

– Po strani što Svjetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj procjenjuju da će rast crnogorske ekonomije u ovoj godini biti najveći u Evropi – između 12 i 13 odsto; po strani što je ova Vlada pripremila program koji će omogućiti minimalnu zaradu od 450 eura i prosječnu platu od 700 eura; po strani to što je zahvaljujući hedžing aranžmanu sa dvije evropske i dvije američke banke, ova Vlada zaštitila državu od valutnog rizika, u koji je dovedena zahvaljujući DPS-u, te smanjila kreditnu kamatu za autoput sa dva odsto u dolarima na 0,88 odsto u eurima; po strani to što je ova Vlada, u desetinama slučajeva, zaštitila državu i građane od porodičnih monopola, nepotizma i štetočinstava prethodne vlasti – navedeno je u saopštenju Krivokapićevog kabineta.

Naspram, kako ističu, burlesknog pozivanja predsjednika DPS-a na Izvještaj Evropske komisije koji “u prvi plan ističe sramotnu aferu „Kovertaˮ, čiji su glavni akteri upravo on i generalni sekretar njegove službe, bivši gradonačelnik Podgorice – M.S.”

– Miriše na licemjerje? Podsjećanja radi, predsjednik DPS-a (na korak od ostavke) je isti onaj čovjek koji je u posljednjih godinu dana, sve svoje resurse upregnuo u svrhu propagandne podvale da je ova Vlada „proruska i antizapadnaˮ. Međutim, čitajući Izvještaj Evropske komisije, M.Đ. vjerovatno zažmuri ili okrene glavu (?) kada dođe do dijela u kom je decidno zapisano da je vanjska politika Crne Gore u potpunosti – dakle stoprocentno – usklađena sa vanjsko-bezbjednosnom politikom Evropske unije. U tom smislu, predsjedniku DPS-a savjetujemo manje selektivnosti i želimo mu uspješne zimske pripreme za ostavku. Ne u Majamiju, ne u Dubaiju, ne na Britanskim Djevičanskim Ostrvima, već u Crnoj Gori – navedeno je u saopštenju.

Ističu da Duško Marković, kao sa gumna prošlog ljeta, poručuje da je ova Vlada „nesposobna” i da „svaki dan ove Vlade donosi nesagledivu štetu po našu ekonomiju”.

– Ovo saopštava neko, čiji je kabinet ostavio praznu kasu i razvaljenu ekonomiju postojećoj Vladi, prethodno nas zaduživši za preko milijardu eura. O (ne)sposobnosti govori čovjek čija je Vlada proizvela 100 miliona nepredviđenih troškova u vrijeme izgradnje prve dionice autoputa, pomjerala rokove za završetak radova, ostavila Montenegro Airlines u dugovima od 160 miliona, devastirala „Plantaže”, dodjeljivala koncesije za male hidroelektrane privilegovanim pojedincima, dodjeljivala stanove partijskim funkcionerima sa mjesečnim ratama od 30 ili 40 eura, donosila „interne” odluke, dok je iz kase Elektroprivrede prenosila KAP-u – 17 miliona eura – ističe se u saopštenju.

O „nesposobnosti”, kako dodaju u Kabinetu premijera, govori čovjek čija je Vlada odgovorna za najveći ekonomski pad u Evropi prošle godine, od čak 15,3 odsto.

– Vlada koja je ostvarila svega 13 odsto prihoda od turizma u odnosu na 2019. godinu, dok su naše komšije Hrvatska i Albanija ostvarile preko 50 odsto prihoda. Da ne podsjećamo na činjenicu da je u vrijeme prethodne Vlade prisluškivano čak i Specijalno državno tužilaštvo. Iz opisane umišljenosti poslanika D.M. vidimo, kao moguće, dvije opcije: ili je Duško Marković u vrijeme svoje političke izolacije razvio neočekivani talenat za pisanje humoresknih bajki, ili je zaista tačna glasina da se u ekonomiju i finansije razumije kao u treću ligu lihtenštajnskog kartinga – dodaje se u saopštenju.

Kako daju, „taster” partijski omladinci i gestikulirajući prototipi svoga gospodara najavljuju da imaju većinu za smjenu Vlade.

– To je ista ona većina koju su najavljivali da će imati 30. avgusta prošle godine, ili ista ona ubijeđenost da se ustoličenje crnogorskog mitropolita neće dogoditi na Cetinju. Kako i tada, tako i danas, omladinci govore „istinu” po diktatu, u susret lokalnim izborima, pokušavajući da ubijede građane Mojkovca, Cetinja i Petnjice, a posljedično i ostatak Crne Gore, da će se DPS ipak vratiti – navedeno je u saopštenju.

U Kabinetu premijera kažu da su, uoči 30. avgusta, crnogorski građani ljeto 2020. godine provodili uz pjesmu „Pada vlada”.

– U susret 4. decembru, kroz zimu 2021. godine provijava pjesma istog autora, jednako sugestivna i jednako tačna: „To je bilo davno, pa se niko ne seća. Rode nestale, jednog proleća. Vratiće se, kažu ljudi, ove godine. Ove godine, il’ dogodine. A ti…ti se nećeš vratiti” – zaključeno je u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije