Connect with us

Vijesti

LEKIĆ: Krivokapić da ga svi bojkotuju opet ne bi podnio ostavku, specifična neka pojava

Published

on

“Teško da se sa DPS-om ili sa segmentima DPS-a se može otvoriti dijalog poslije Cetinja, na kojem predsjednik države se svrsta u jednu militantnu varijantu partikularnu svoje stranke i dolazi na neprijavljeni skup koji je u maksimalnoj tenziji…”, rekao je lider Demosa Miodrag Lekić, gostujući u emisiji “Načisto”.

Lider Demosa je ocijenio da smo “ovu godinu imali kao eksperiment sa nekim rezultatima”.

“Nema težeg mjesta nego biti u Vladi i nema težeg mjesta nego biti premijer. Došlo je do krize da je jedna grupacija izrazila nepovjerenje premijeru, kojeg to nije nešto impresioniralo, nego je nastavio i sa mandatom i sa konfrontacijom. Predsjednik Vlade nije dao ostavku, nisam siguran i da cijela vlast i parlamentarna struktura krene u bojkot parlamenta da će premijer dati ostavku. U tom smislu on jeste specifična pojava…”, rekao je Lekić.

Bila je agonija u dužem periodu. Imali smo prethodnu vlast sa piramodom gdje se dirigovalo, gdj je sve izgledalo stabilno, ali se mnogo toga dešavalo. Onda smo prešli u drugu krajnost – na prvi pogled demokratije, pluralizma… sada imamo 41 poslanika koji čini većinu, a dolaze iz 10 partija i imamo dinamiku gdje se iz jedne krajnosti prešlo u drugu, odnosno u neefikasan pluralizam.

“Godinu dana mandata Vlade je prošlo. I to je za analizu da vidimo gdje smo”, rekao je Lekić.

On je dodao da parlamentarna većina i Vlada moraju da sarađuju.

“Tu je nastala odmah jedna konfrontacija potpuno besmislena. Imamo teške uzroke ovog stanja, a doprinijela je i vlada i premijer i donekle parlament. Zaboravlja se da Vlada nije izabrala parlament, nego da je parlament izabrao Vladu”, rekao je Lekić.

Istakao je da je “počeo proces koji omogućava da se situacija poboljša”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije