Connect with us

Vijesti

Lekić: Vlada je neka vrsta odmetnute družine

Published

on

Radom Vlade nije zadovoljan ni lider i poslanik Demosa, Miodrag Lekić, koji smatra da je ona pokazala nedovoljnu sposobnost da na ozbiljan i kompetentan način vodi društvene i državne poslove.

”Posebno je bila zabrinjavajaću pojava ponašanja Vlade, što iz neznanja, što iz arogancije, kao neke vrste odmetnute družine kojoj nije stalo do saradnje i uspostavljanja normalne radne komunikacije s parlamentarnom većinom, što je inače osnovno pravilo u funkcionisanju sistema parlementarne demokratije”, navodi on za “Vijesti”.

Lekić smatra da su u oblasti zdravstva ostvareni konkretni rezultati, dok su vođenje Ministarstva odbrane karakterisali, kako je rekao, ozbiljnost, odgovornost i potreban državni nivo.

”Lošeg, ili bolje rečeno nedoraslog, u vođenju državnih poslova, bilo je mnogo više, a sve to nerijetko je praćeno nedovoljnom transparentnošću, pa i neodmjerenim hvalisanjima kao oblikom dnevne propagande. Čitavo jednogodišne iskustvo rada Vlade i drugih političkih faktora zahtijevaj hitan i osmišljen zaokret u funkcionisanju političke većine koja je dobila povjerenje na izborima”, poručuje Lekić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije