Connect with us

Vijesti

MARKOVIĆ ZA TVCG: O nepravdi najviše pričaju oni koji su iskoristili državu

Published

on

Foto: RTCG

Ponosan sam na rad svoje Vlade, posebno na ekonomske rezultate, rekao je odlazeći premijer Duško Marković gostujući u Jutarnjem program TVCG.

“Nijedan euro javnog duga nije usmjeren na tekuću potrošnju.  Sve što smo se zadužili, uložili smo u kapitalni razvoji gradnju”  kaže Marković, dodajući  da su meta kritike ili iz političkih razloga, ili iz neznanja.

Marković je komentarisao podijeljeno crnogorsko društvo.

“Naše unutrašnje podjele nisu nastale zbog DPS-a, one su prisutne vjekovima, a pokretanjem obnove nezavisnosti pokrenuli smo proces pomirenja” kaže on, navodeći da je svjestan da je to proces koji će trajati.

“Kada je trebalo da nas evropski proces emancipuje, borba sa nasljedjem unutrašnjih podjela veoma je duboka i prisutna. Imamo novi atak na Crnu Goru. Do zadnjeg trenutka svog posla, moramo da šitimo državu i njeno dostojanstvo”.

Da nijesu diskriminisani drugi narodi i politički neistomišljenici, Marković navodi primjere buduće ministarke Vesne Bratić koja je dobila državljanstvo od odlazeće vlasti i bivšeg direktora Urgentnog centra, sada poslanika, Vladimira Dobričanina, koji je takođe dobio od Crne Gore državljanstvo, posao i stan kada se doselio 1999.

“Je li to nepravda? O nepravdi pričaju oni koji su najviše iskoristili ovu državu”.

Duško Marković je najavio da kadrovska obnova DPS-a neće biti zasnovana na podmlađivanju, već na znanju, a on ostaje poslanik u Parlamentu.

“Jedva čekam da se na premijerskom satu suočim sa novim ministrima,” poručuje odlazeći premijer.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije