Connect with us

Vijesti

Medojević: Formiranje vlasti na principu anti-srpske politike nije u interesu dugoročne stabilnosti Crne Gore

Published

on

Na crnogorsku političku scenu potrebno je da stupi patriotska i poštena elita koja će biti spremna kroz ličnu žrtvu i primjer da radi u opštem interesu, gradeći čvrste i stabilne temelje za uspješnu i bogatu budućnost naraštaja koji tek dolaze, poručio je predsjednik PzP-a, jedan od lidera Demokratskog fronta i doskorašnji poslanik u Skupštini Nebojša Medojević.

“Politika režima Mila Đukanovića kojom se skoro polovina populacije izoluje iz politčkog života i etiketira neprijateljem države je kratkovida, avanturistička i može imati nesagledive posljedice po suvereniet i teritorijalni integritet države. Formiranje vlasti na principu anti-srpske politike, pravljenjem tajnih dilova između režima i nekih nacionalističkih i separatističkih struktura samo radi očuvanja gole vlasti, nije u interesu dugoročne stabilnosti Crne Gore”, naveo je on.

Istakao je da Crna Gora mora da sa svojim najvažnijim spoljnopolitičkim partnerom Srbijom sklopi sporazum o strateškom partnerstvu kojim će se definisati strateški nacionalni interesi dviju država i dogovoriti svi međusobni odnosi.

“Kriminalna balkanska korporacija suočena sa padom režima u Crnoj Gori, koji ih je do sada podržavao i štitio, neće prezati i od radikalizacije političkih prilika i u Crnoj Gori i na Balkanu. Imajući u vidu da je organzovani kriminal i njegove veze sa finansiranjem radikalnih nacionalističkih pokreta i terorizma, najveća prijetnja bezbjednosti i stabilnosti i Crne Gore i Balkana, pitanje što bržeg stvaranja nacionalnog konsenzusa o neophodnosti radikalne reakcije države i raskidanja veza između mafije i korumpiranih struktura u policiji, ANB-u, tužilaštvu, sudovima, postaje prioritet od najvišeg državnog interesa. Sa mafijom i njenim plaćenicima u institucijama države nema kohabitacije. Država mora pobijediti mafiju, čime će povratiti izgubljeni autoritet i povjerenje građana. Šverc, pranje novca, korupcija, pljačkanje države mora biti osuđeno kao neprihvatljiva ponašanja koja ugrožavaju mir i stabilnost u državi. Dolazi novo vrijeme sa novim teškim izazovima. Crna Gora ima dovoljno snage, znanja i dovoljan broj dobrih, poštenih i hrabrih ljudi koji su spremni da zaborave na razlike i sukobe iz prošlosti i da se ujedine oko budućnosti naše djece”, zaključio je Medojević.

1 Comment

1 Komentar

  1. Maitland Niles

    05.12.2021. at 14:14

    Medo,
    Ta polovina populacije ( srbi) ne priznaje Crnu Goru, smatra da je ovo srbija, da smo svi četnici i da treba da budemo srbska 27 izborna jedinica i ruska gubernija
    Pametnome dosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije